Annons
Nyheter

18-åring misshandlad i skolan

Nyheter • Publicerad 16 maj 2008

KALMAR

En 18-åring från Nybro döms till 50 timmars ungdomstjänst för att ha misshandlat en jämnårig ölänning på en skola i Kalmar i början av året.

Annons

Den öländske ynglingen berättade för tingsrätten att han fått ta emot flera knytnävsslag av 18-åringen från Nybro. Ett slag ska ha träffat på ögat, ett annat i pannan och några på armarna. Ynglingen från Nybro förnekar att det rört sig om flera slag. Han säger sig ha lyft upp ölänningens huvud för att söka ögonkontakt, men blev arg då denne ignorerade honom. Nybrokillen erkänner att han då ilsknade till och slog ett slag.

5 000 KRONOR

Tingsrätten anser det inte vara bevisat att flera slag än ett utdelats, men att slaget tagit i ansiktet gör att misshandeln trots allt inte kan anses ringa, skriver tingsrätten i sin dom. Påföljden sätts till 50 timmars samhällstjänst. Dessutom ska 18-åringen från Nybro betala ölänningen 5 000 kronor i skadestånd för sveda och värk.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons