Annons
Nyheter

15-åring svårt skadad i motocrossolycka  

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2011

FÄRJESTADEN/LINKÖPING

Igår opererades en 15-årig kille från Färjestaden på Universitetssjukhuset i Linköping. detta sedan han under lördagen skadats svårt i en motocrossolycka som ägde rum på banan i Moskogen, Läckeby.

Annons

Det var under lördagsförmiddagen som olyckan var framme. Den 15-åriga killen föll och skadade sig när han körde på motocrossbanan i Moskogen, i utkanten av Läckeby, Kalmar.

– Det finns inget vittne till vad som hände. Han ska ha kört över ett krön och har förmodligen ramlat av crossen på vägen ned. Han hittades liggandes vid ett träd, säger Cecilia Lindqvist, vän till familjen.

OPERATION INLEDD

Vid olyckan fick 15-åringen svåra nackskador. Han uppges ha haft kvar känsel i armar och ben men trots att han hade hjälm på sig hade räddningspersonalen svårt att få kontakt med honom. Först fördes 15-åringen till länssjukhuset i Kalmar och sedan vidare till Universitetssjukhuset i Linköping. På grund av de svåra smärtorna sövdes han ned. I linköping inleddes en operation under måndagsförmiddagen.

– Det är för tidigt att säga någonting just nu, förklarade Cecilia Lindkvist klockan fyra på måndagsförmiddagen.

KRISGRUPP

Per Malmquist, rektor Skansenskolan, förklarar att under helgen startades speciella krisgrupper på Skansenskolan för att samtala med berörda eleverna om 15-åringen och olyckan.

– Bland annat har man gått in och stöttat killens kompis som hittade honom efter olyckan, säger Cecilia Lindkvist.

Under söndagen anordnade även Färjestadens GoIF ett speciellt samtal kring situationen, i det lag som 15-åringen spelar.

MAGNUS ANDERBERG

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons