Annons
Nyheter

100-tals utan ström i natt

På grund av kraftig vind från stormen Alfrida har 100-tals Ölänningar haft strömavbrott under natten.
Öland • Publicerad 2 januari 2019

De som drabbats av avbrottet är 389 kunder i Böda och Kyrketorp, samt 444 kunder i Algutsrum och Norra Möckleby, enligt Eons avbrottskarta. Det finns ingen prognos för när strömmen kommer komma tillbaka.

Vid klockan halv sex på onsdagsmorgonen var 213 hushåll i i Algutsrum och Norra Möckleby strömlösa.

Annons

I Borgholms kommun har dessutom har 156 hushåll i Runsten fått strömavbrott, utöver de redan drabbade i Böda och Kyrketorp.

Vid klockan 07.45 har antalet drabbade minskat något, till 211 hushåll i Borgholms kommun och 212 hushåll i Mörbylånga kommun. Drabbade orter är Algutsrum, Norra Möckleby, Böda, Källa, Högby och Persnäs.

Strax innan klockan tre på natten uppger Trafikverket att ett träd ligger över väg 136 mellan Borglanda och Borgholms handelsträdgård. Strax därefter upptäcktes även träd över Röhällavägen, norr om Färjestaden och i höjd med Ölands djurpark.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons