Annons
Nöje

Rock och yoga på ny musikfestival i Byxelkrok

Till helgen blir det tvådagars musikfestival i Byxelkrok. Det är en rykande färsk företeelse som kommer att äga rum i Pensionat Grankullavik fredag och lördag kväll. Det kommer att bli musik, mat, dryck och något som kallas öl-metal-yoga.
Byxelkrok • Publicerad 4 juli 2019
Dragon Dolls (t v Ellinor Skagegård, t h Linda Brandemark).
Dragon Dolls (t v Ellinor Skagegård, t h Linda Brandemark).Foto: Robert Agius

Allt tog sin början när Johan Thomas, som driver Pensionat Grankullavik, var i Uppsala med familjen. På avstånd hördes ljud som han sedan fick veta kom från en liten minifestival i en trädgård. Arrangör till den var Tone Gellerstedt från rockgruppen Sellafield Inn.

Johan och Tone fick kontakt och hon nappade på idén om en liten musikfestival vid ett pensionat på nordligaste Öland. Hon började dra i trådarna och kontakta andra band. Detta resulterade i Byxelrock, en liten musikfestival med fyra band och en yoga-instruktör.

Annons

"Helgen bjuder på en grym mix av livemusik, med bland annat americana, grungerock och electronica – något för alla. Kvällarna inleds med happy hour metal-yoga med instruktör Linnea Mattsson”, skriver Tone Gellerstedt i ett pressmeddelande.

Under festivalens två dagar kommer publiken att få höra Milkweed Mud - ett band om fyra personer i vanliga fall men som nu för första gången framträder som duo, Dragon Dolls - vars låt Summer Fling just nu hörs i radio, Sellafield Inn - som levererar en blandning av sjuttiotals-punk, grunge och indierock och Komajo som endast uppträder på lördagen och bjuder på 80-talsinspirerad electronica, ambient och synthwave.

– Det är brett genremässigt och vi tror att det passar bra på ett sådant här ställe, säger Tone Gellerstedt.

Under kvällarna kommer en musiker vid namn Johnny Glad också att medverka.

– Han är en vispoppare, mer åt det spexiga hållet, som kommer att glida runt här med sin gitarr och på söndagen håller han en musikquiz, säger Johan Thomas på Pensionat Grankullavik.

Varje musikkväll inleds med ett kort yoga-pass. Men det är inte yoga i den form som många kanske tänker sig den. Det här kallas öl-metal-yoga och leds av yoga-instruktören Linnea Mattsson.

– Den här sortens yoga finns som koncept i bland annat USA och även i Stockholm, det är tänkt som en liten uppvärmning och passet är endast sju minuter långt, säger Linnea.

Hon tycker det är roligt att försöka göra yogan mer tillgänglig för alla.

– Många tror att det är så avancerat, det här är ett tillfälle att prova och alla kan vara med, man behöver inte tänka på vare sig kläder eller dagsform, säger hon.

Hon planerar att göra en kort video för att visa vad det handlar om, den kommer i så fall att publiceras i Facebook-evenemanget för Byxelrock.

Sellafield Inn (Från vänster Björn Norberg, Anton Axelsson och Tone Gellerstedt).
Sellafield Inn (Från vänster Björn Norberg, Anton Axelsson och Tone Gellerstedt).Foto: Sellafield Inn
Komajo (Magne Johansen).
Komajo (Magne Johansen).Foto: Björn Babba Callius
Carin SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons