Annons
Nöje

Adées nya video med hästar fick stort genomslag – ”Person från Tibet hörde av sig”

Adées nya video ”If You Jump” som hyllar hästar och vänskap fick genom sociala media stort genomslag i ”Hästsverige” och har spridits vidare ut i världen.
VALSNÄS • Publicerad 25 juni 2018
Ida ”Adée” Olssons nya video ”If You Jump” fick stor spridning bland hästintresserade i världen.
Ida ”Adée” Olssons nya video ”If You Jump” fick stor spridning bland hästintresserade i världen.Foto: Alexander Jensen

Videon till singeln ”If You Jump” spelades in hos Stall Andersson vid sjömarkerna i Valsnäs och är gjord av Adées sambo David Ekströmmer.

I videon syns Adée tillsammans med flera olika hästar. Hon sitter bland annat barbacka på en häst, hon klappar på hästar och går med dem i sjömarkerna.

Annons

– Det var min idé eftersom jag är hästtokig. Jag har länge velat göra en video med hästar och till den här låten kändes det som att det passade bra.

Varför valde ni Valsnäs som inspelningsplats?

– Jag visste att Stall Andersson hade en flock med hästar bestående av olika raser, färger och storlekar. Sedan var sjömarkerna en väldigt bra miljö att filma i för det är så otroligt vackert där och det är kul att visa upp Öland.

Var det svårt att filma med hästarna?

– De var jättefina och det gick bra. Pia och Christer (från Stall Andersson) var med och styrde upp så att vi filmade med de lugnaste och medgörliga hästarna.

Videon släpptes den 15 juni och innan dess hade Adée samlat 30 hälsningsvideos där bland annat Jan Fristedt, Anna Olin Kardell och Ellinor Magnusson medverkar och rekommenderar videon. Den fick genom sociala medier snabbt spridning i ”Hästsverige” och vidare ut i världen. Hon har till och med gjort intervjuer med radio från Kanada och Zimbawe.

– Även en person från Tibet hörde av sig och tyckte om filmen. Det är jätteroligt och särskilt eftersom jag själv är ryttare. Det blev större än vad jag trodde och det är ett bevis på att det är många som älskar hästar.

Berätta om låten...

– Jag ville göra en kraftfull låt och den kom att handla om vänskap som man kan göra vad som helst för. Det är så jag känner för min sambo David.

I sommar väntar det flera spelningar, bland annat på Latitud 57 och Växjö Stadsfest. Efter sommaren släpper hon en EP med arbetsnamnet ”Home”.

Annons

– Den kommer att innehålla fyra låtar och en låt i två olika versioner. I höst blir det nog en utlandsturné.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons