Annons
Nyheter

Vi bor på landet

Nyheter • Publicerad 19 november 2007

När det är två timmars lunch mellan studierna måste jag givetvis hinna med att delge er med lite snaskigt från gårdagen. Det började med att Håkans ugn var sönder vilket gjorde att fikat uteblev men Gunte hade fått nys om detta i förväg och tog tillvara på det genom att baka dumlekakor, enbart för att kolla standarden på dessa tills det blir hans tur igen. Med bussen överfull av diverse Zebra supportrar fick inte alla två platser var men vad gjorde det när de utgjorde ca. en tredjedel av publiken i Botkyrkahallen . Elof var inte sen med att understryka förhållandena med att likna standarden på bussen med Rysslands förortsbussar, han som säkert varit där. Att vi numera har varm mat på bortamatcherna gläder många. Lasagne två bortamatcher i rad är inte fy skam eller? fråga Beme…

Att Balrog fortfarande spelar i högsta serien är pinsamt med den publik de har. De är ju ändå “det lag som alla vill spela i men där få platsar i” som speakern uttryckte det när det var dags för hemmalaget att göra entré i hallen. Jag menar, är man ett sånt stjärnlag kan det ju inte vara så svårt att locka till sig publik. Annat var det när vi äntrade planen med bröderna Djups klassiker “vi bor på landet” inga pinsamheter, bara leenden.

Annons

Av själva matchen har jag bara svaga minnen. Ingen höjdarmatch från någons sida samtidigt tycker jag att vi spelar disciplinerat bakåt vilket lönar sig då vi vet att det alltid dyker upp ett par chanser framåt. Kul att Mårten dunkade in två baljor, desto mindre skoj för tredjelinan som på två byten släppte in två mål, dvs. de ända målen vi släppte in i matchen. Snygg indian, broder. Vår femma lirade 1-0, målet kom i öppen kasse genom ett släpskott med backhand ,signerat Kim Nilsson. Det var ingen som var dålig igår men ändå ingen som kom upp i normal standard. Den som utmärkte sig mest var nog ändå Mackan, alias Jokern från Rederiet, som kämpade, slet och skapade målchanser på egen hand samtidigt som han fick några billiga assist. Efter slutsignalen var i alla fall glädjen på topp och spontansång utbröt i ringen efter matchen, gissa vilken? Konstigt att vi som är från landet hade så svårt med texten av den mest bonniga låt som skrivits.

Mina resultat gick åt skogen igår då Täby tappade ledning 6-3 och Jönköping spelade oavgjort borta mot Järfälla. Däremot gladde det mig när jag såg att min gamle kedjekamrat Jihde tippade oss som segrare. Tveksamt om han gör det i nästa omgång då vi kommer på besök till Solnahallen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons