Annons
Nyheter

Raka motsatsen

Nyheter • Publicerad 7 december 2007

Lillgrabben i vår bilpool Anton W. är en skön kille. Två till tre gånger i veckan öppnar han upp sitt hjärta för oss övriga Sotarn, Emil, Knudde och jag. Vi agerar bollplank åt den till ytan sett hårda killen men efter att man har lärt känna honom levererar han från djupet av sitt hjärta. Allt som oftast hör ämnet om det motsatta könet vilket jag och Sotarn anser oss hava mest erfarenhet av. Därav blir det oftast vi som diskuterar medan Emil och Knudde fäller in någon kommentar då och då. Cirka en gång i veckan blir det utvärdering för att se om diskussionerna lett till några framsteg.

Gårdagens träning såg väldigt bra ut trots Klasses frånvaro. Istället klev Lötte in i och lossade bössan som jag inte sett avfyrats, så ofta, sedan vi spelade tillsammans i P-13. Oftast möts första och andra femman under träningarna vilket gör att det alltid blir lite prestige över det hela. Själv tryckte jag ner världsmästarna Mackan och Simon som började träningen väldigt bra men som efter psykningarna hamnade ur balans vilket gjorde att matchen slutade oavgjort. Efter träningen högg de tillbaka på min svenska här på bloggen vilket faktiskt har sin förklaring i min tillfälliga lånedator som tyvärr inte har det underbara skrivprogrammet Word utan är istället utrustad med meningslösa Works. Nu fick jag det sagt!

Annons

Imorgon åker vi till Uppsala för att slippa den långa bussresan under matchdagen. Som vanligt måste jag upp i ottan för ytterligare en tentamen, denna gång i handelsrätt. Storvreta som i mina ungdomsår var ett av de absoluta hatlagen tillsammans med Upplands statslag. Kaxiga, duktiga killar med för mycket testosteron och attityd gjorde dem till raka motsatsen mot oss tysta, blyga och ödmjuka ölänningar. Något som fastnade på min näthinna under den tiden var deras patetiska ramsa runt målet innan matchstart: “What´s the time? Iiiiiiiiiiit´s showtime!” Tyvärr hade de oftast rätt men på söndag är läget helt annat och revanschlustan är stor efter senaste uddamålsförlusten mot Falun.

Gunte står på tur att bjuda på sina bakkonster. Senast det begav sig var det ballerinakex samt misslyckade muffins som så här i efterhand tilldelades alldeles för generösa betyg. Denna gång lär det bli tuffare för rookien.

Förutom att vara lättirriterad har Mackan börjat sola solarium. Ryktena säger att han skaffat sig en flickvän vilket vi alla hoppas ge en positiv effekt på världsmästarens svängiga humör.

Måste tillbaka till studierna för att hinna avnjuta idolfinalen med Amanda och Marie (hoppas på att den förstnämnda vinner), samt Ericas hemlagade sushi.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons