Annons
Nyheter

Pinsamt värre

Nyheter • Publicerad 6 januari 2008

Ännu en pinsam storförlust vi kan ta lärdom av. Om man tittar tillbaka på tidigare förluster i år så har ofta samma känsla, som infann sig igår, spridit sig i båset. Fullständigt handlingsförlamade innebandyspelare utan självförtroende och attityd. Vi trippar runt som ballettdansöser på två femmor där ungefär en i varje femma gör ett bra jobb och resten tror att allt löser sig, att någon annan gör jobbet, dragningen, närkampen eller målet åt dig. Som nya föräldrar daltar med sina nyfödda bebisar, likadant behandlar vi motståndarna och skulle vi råka vinna en närkamp så står resten och röker pipa, vilket gör att vi aldrig vinner några andrabollar.

Det var lika tyst i omklädningsrummet som i svenska kyrkan. Det finns ingen som blir ordentligt förbannad och om så skulle ske så blir övriga förbannade på denna vilket gör att han aldrig vågar bli förbannad igen. Vinnarskallarna motarbetas på detta sätt vilket gör att spelarna blir fromma som lamm och tar endast ut sin ilska på domarna om de begår misstag.  Sen menar jag inte att man ska skälla ut någon om ett misstag begås för det är man oftast medveten om själv. Se bara på Simon igår, han var inte på tårna i början av andra perioden och fick höra det jämt och ständigt från bänken, vilket tydligt hade motsatt effekt. Istället kanske man ska bänka honom i några byten utan att säga något och sedan låta grabben spela igen.

Täbys tre femmor var bra mycket starkare och spelade smartare än vad vi gjorde trots att de saknade en hel femma. Att de sedan spelar skittråkigt, för att de är odugliga på att föra spelet, genom att skicka långbollar utan att etablera något tryck är en annan sak. Däremot gör dem de väldigt bra när de sätter hög press på oss samtidigt som vi kör fast i egen zon. Sen har de många fler som avslutar än vad vi har och igår satt några av skotten retfullt lågt vilket de i båset fick klara instruktioner om enligt röster från läktaren. Vi var helt enkelt inte tillräckligt förberedda för matchen igår men publiken var helt underbar och borde i fortsättningen ha öppet köp på biljetterna när vi spelar så hjärtlöst som vi gjorde. Men vi kommer tillbaka och fokus på Helsingborgsmatchen börjar redan på måndagens träning.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons