Annons
Nyheter

Mange lycklig!

Nyheter • Publicerad 2 mars 2008

Resan till Falun gick väldigt fort och väldigt smärtfritt. Efter en urusel planering av körtiden var vi uppe i Falun redan fyra timmar innan matchstart. Nu i efterhand kanske det inte var någon dum ide att åka så tidigt då vi både hann ta en fika och spatsera runt i staden. En liten stad med en ganska blek och dassgul stadskärna där alla gick runt och pratade som Susanna Kallur. För att ingjuta hopp och för att motivera oss tretton utespelare, samt de två målvakterna, lovade Tom att vi skulle bli bjudna på pizza och något därtill om vi vann matchen. Trots detta började vi lite trevande men efter att ha fått ett tiotal domslut emot oss ifrån våra favoritdomare Borghoff/Schwela, ni som såg Pixbo hemma fattar, så blev vi bättre och bättre ju mer frustration som infann sig. Falunspelarna bidrog också till ökad irritation där, inte helt oväntat, Andreas Johansson klarade sig undan utvisning efter utvisning som sammantaget borde ha resulterat i ett matchstraff. Men inte ens domarna kunde avgöra matchen då de i slutskedet gav bort en straff till hemmalaget, vilken Beme räddade och där vi sedan redde ut efterföljande boxplay. En välförtjänt seger där turen var på vår sida för en gångs skull. Gillar i alla fall arrangemanget runt Falun och speciellt deras fantastiska hall som enbart har innebandylinjer i golvet.

Mange var nog den person som var gladast både före och efter matchen. Innan matchen då Beme skrek ut sin ilska, i över två minuter, då han konstaterat att han lagt på sig några extra kilon på mage och bröst, precis lagom till beachsäsongen. Och efter matchen för att det bjöds på smörgåstårta av storleken sällan skådat. Hemma klockan 04.00 vilket gör att man inte blir människa förens på tisdag men vem bryr sig, vi vann ju. Mullsjö och Umeå City gör Västerås sällskap till Superligan nästa säsong. Hörde själv den spännande upplösningen på radio mellan Mullsjö och Älvstranden där både Älvstranden och Linköping var sekunder ifrån att gå upp men där Mullsjö, i förlängningen sista minut, avgör. Gratulerar!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons