Annons
Nyheter

Förlovad

Nyheter • Publicerad 4 december 2007

Det blir billigare att ha en egen blogg än om man ska annonsera direkt i tidningen. Vad jag vill säga är att jag och min sambo Erica har förlovat oss och att våra familjer tog nyheten bra. Jag han knappt ner på knä och fria innan hon han säga ”Ja” Vill du gifta dig med… -Ja! …mig.

För er som undrade varför jag hade mitt vänstra öga tejpat under matchen mot Falun så var det tack vare min genialiske bror. Under hemresan från Skövde tjivades vi lite med varandra som bröder normalt sett gör i unga åldrar. Men det märktes tydligt vem av oss som är äldst då det helt plötsligt kom flygande en och en halv liters loka flaska, med korken före, rätt på ögonbrynet. Ett litet jack på en centimeter uppstod men som tur var fanns det duktiga hantverkare på plats som agerade systrar. Med assistans från Sotarn så plåstrade Håkan ihop mig samtidigt som han muttrade någonting om att hans arbetstid slutade när matchen var färdigspelad. Det är tack vare dem som såret läkt så fint och utan deras hjälpsamhet och precisa handlag med tejpen så kunde jag sett värre ut än vad jag redan gör. Tack!

Annons

På tal om matchen i Skövde så har jag inte nämnt någonting om det stora nederlag som skedde där. Kan väl säga att det var en helt annan match som Kalmar sporthalls åskådare fick bevittna i lördags. Inställningen och förberedelsen inför uppgiften brast och fokus låg, som nämnts i andra källor, på matchen mot Falun. Kan inte undgå att återigen ta upp Bengtssons namn i denna blogg, denna gång i samband med Skövde-resan. För det första så tog han ledningen i den interna uppgörelsen ”årets indian” när han bakom eget mål snyggt spelar fram en fristående Pixbospelare som barnsligt enkelt kan raka in bollen bakom en mäkta förvånad Emil i kassen. God Jul! Det var inte riktigt hans turdag då han på hemvägen lastat papperstallriken full med kycklingsallad och vitlökssås för att sedan tippa ut alltsammans i sitt egna knä. Skadeglädjen är den sanna glädjen.

Igår på träningen dök det dock upp en inte helt oväntad kandidat till ”årets indian”. Sotarn hade i Söndagens B-lagsmatch gjort en som var i klass med Tobbes. Konkurrensen hårdnar när vissa är tillbaka.

Annars håller Tobbe en ganska låg bussprofil. De enda gångerna han brusar upp är när han inte får läsa skvallertidningarna i fred. När en ny upplaga av tidningarna ”Bild” eller ”Nu” är införskaffad är det blodigt krig i bussen om vem som står på tur av den åtråvärda läsningen/ titta på bilderna, om kändisvärlden på andra sidan bron. Lötte, Kanonkulan, Gunte, Simpa, Josef och självklart den kändiskåtaste av dem alla Elofsson är dem som allt som oftast träter i mun på varandra. De yngre förmågorna, Simpa och Mackan läser tillsammans med Emil de mindre intellektuella tidningarna Moore och FHM medan vi som söker de bästa reportagen, Mårten, Sotarn och jag själv, håller oss till tidningar som Café.

Idag är det vinna eller försvinna i Distriktsmästerskapet. För motståndet står Västervik som ikväll har fyra straffar tillgodo pga. antalet divisioner det skiljer oss emellan. Med fullt manskap ska detta inte vara några bekymmer men fel inställning har inneburit förluster för oss förr.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons