Annons
Nyheter

Ett fruktat nyförvärv

Nyheter • Publicerad 12 januari 2008

2008 års hetaste värvning i SSL heter för närvarande Tom Holmqvist. Nu skiter de väl ner sig nere i Skåne och undrar vem i helsike den där Holmqvist är som kommer så lägligt till mötet med oss? – Ja, det bör de göra. Han är varken målskytt, passningsgeni eller bra defensivt, undantaget handboll, utan han är bara en lågmäld Norrländsk lärjunge med oanade talanger. Han är en båsets man, en vinnarskalle och så fort han öppnar truten lyssnar man. Enbart hans närvaro skrämmer slag på folk, på ett bra sätt förstås. En match har denna Per Carlén kopian medverkat i så här långt in på säsongen. Jönköping hemma, och vi vet ju alla hur det gick? Välkommen tillbaka!

Torsdagens träning blev inte vår. Frustrerade spelade vi 0-0 mot den felhockade formationen med Lötte som center och de ständigt griniga världsmästarna på varsin flank. Bakåt höll Gunte och Mårten lika tätt som de senaste dagarnas gråa moln legat och ockuperat himlen. Benen kände av de hårda träningarna som vi haft på sistone och inte ens Sotarn´s eviga tjatande bakifrån fick dem att springa mer. Såg ingenting positivt med vår insats men efteråt sa Gunte till mig att: ”Nu vet ni hur vi brukar känna oss” vilket gladde mig för ögonblicket.

Annons

Imorse var det lätt löpning i spåret. Inget märkvärdigt, bara fruktansvärt tidigt. Sotarn var på morgonhumör och var belåten av många anledningar. Hans repertoar av dryga skämt fick ytterligare ett uppsving då han igår kväll besökte Mjölnerskolan för årets upplaga av Torsåsrevyn. Andra saker som gladde honom var att Olle Thorsells schweiziska lag Wiler åkte ur gruppspelet i Europacupen och att han senare idag ska titta på damlaget som han tyvärr missat alldeles för många matcher med under säsongen.

ÖB kollegan Martin Sköld, gamle fibkaren John Larsson, kanonernas Martin Kolmevik samt Eric Carlsson fick igår kväll känna på hur beskt det smakar med en förlust. Efter en genialiskt upplagd strategi tog jag enkelt hem segern i det nya monopolspelet där sedlarna är ersatta av kontokort.

Nu blir det till att inta Sveriges bästa brunch på Hamnkrogen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons