Nyheter

Pixbo-Färjestaden

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Pixbo Wallenstam IBK–Färjestadens IBK: 10-5 (4-1, 2-1, 4-3). Skott: 30-22. Matchreferat: David Winberg.

Annons

Färjestadens förstafemma: Anders Bemervik - Tobias Bengtsson, Klas Ivarsson - Jonas Elofsson, Jonas Nilsson, Kim Nilsson. Andrafemman: Anders Bemervik - Christian Gunnarsson, Mårten Palmefors - Marcus Johansson, Andreas Löttiger, Simon Nilsson. Tredjekedjan: Mats Söderqvist, Johan Nilsson, Pontus Knutsson.

FÖRSTA PERIODEN

Mål! 0-1:Simon Nilsson pangar in ledningsmålet för Färjestaden efter pass från Mårten Palmefors. Tid: 1.28. Färjestaden har börjat piggt.

Mål! 1-1:Pixbo kvitterar i powerplay när Jonas Nilsson sitter på botbänken. Peter Runnestig rakar in kvitteringen i öppen kasse. Tid: 2.30.

Mål! 2-1:Petteri Luokkanen sätter 2-1 efter ett misstag från FIBK-försvaret. Pass från Christoffer van Manen. FIBK:s förstafemma inne på målet. Pixbo har tagit över.

Mål! 3-1:Petteri Luokkanen gör 3-1 på pass från Henrik Delborn. FIBK:s förstafemma återigen inne på baklängesmålet.

Mål! 4-1:Andreas Berntsson sätter fyran stolpe in, efter att Jonas Elofsson nonchalant tappat bollen.

FIBK agerar naivt. Bemervik räddar ö-laget från större underläge. Simon Nilsson har tagit Klas Ivarssons backplats i förstafemman. Första perioden slut. 4-1 till Pixbo, 11-4 i skott.

– Vi är riktigt jävla skitdåliga, säger Mårten Palmefors till TV4 Sport om den första perioden.

ANDRA PERIODEN

Annons

Andra perioden är i gång – TV4 Sport-kommentatorerna fortsätter att kalla Färjestaden för Färjestad...

Mål! 4-2:Marcus Johansson skjuter ett överraskande skott som slinker in under Joakim Ågren i inledningen av andra. Pass från Palmefors. FIBK:s båda mål gjorda av sina U-landslagsmän.

Nära ytterligare en reducering. Kim Nilsson skjuter i ribban. FIBK har hostat upp sig. FIBK har börjat lira sitt inkörda man-man-spel. Pixbo har problem offensivt.

Mål! 5-2:Tobias Bengtsson tappar bollen i uppspelsfasen. Runnestig assisterar Martin Dahlgren till femman.

Mål! 6-2:Pixbo vänder spelet efter FIBK-misstag. Daniel Johansson sätter 6-2.

Andra perioden är slut. 6-2 till Pixbo, 10-6 i skott. FIBK bättre i andra, men individuella misstag knäcker laget.

TREDJE PERIODEN

Tredje perioden är i gång. Publiksiffran: 1 284 personer. Klas Ivarsson åker ut två minuter.

Mål! 7-2:Henrik Delborn dunkar in sjuan bakom Bemervik i powerplay. De flesta målen har kommit högt.

Mål! 7-3:Trafik framför Ågren i Pixbo. Christian Gunnarsson bokförs för fullträffen. Marcus Johansson assisterar.

Annons

Luokkanen vänder bort Klas Ivarsson som tar till ojusta medel. Ny utvisning för Ivarsson. 8.11 in i tredje.

Mål! 7-4:FIBK reducerar i boxplay genom Mårten Palmefors – snyggt assisterad av Kim Nilsson.

FIBK fulltaligt. Ölänningarna i fortsatt tremålsunderläge 13.25 in i sista akten. Backen Josef Nilsson får mer och mer speltid i Lisebergshallen. Marcus Johanssons vänsterfot lindas om. Magnus Gustafsson tar timeout. Tid: 15.18.

Mål! 7-5:Simon Nilsson gör mål på frislag. Jonas Nilsson assisterar. Tid: 16.41.

Mål! 8-5:Sylvasse Martin Dahlgren kontrar in 8-5. Två minuter kvar. Matchen avgjord.

Bemervik ut – FIBK spelar sex-mot-fem. Pixbo får straff sedan Simon Nilsson spelat med en trasig klubba. Bemervik räddar Andreas Johanssons straffslag.

Mål! 9-5:Dahlgren sätter 9-5 i powerplay.

Mål! 10-5:Christoffer van Manen gör 10-5 i tom kasse när FIBK spelar sex-mot-fem.

van Manen åker ut med 15 sekunder kvar. FIBK:s första powerplay i matchen.

Matchen slut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.