Annons

Visst går det

Ledare • Publicerad 12 juni 2013

 

Denna tid av året, då sommarlovet hägrar, då semestertiden närmar sig, då solen lyser från en klarblå himmel redan i den arla morgonstunden, då kanske man borde låta de positiva tankarna lyftas fram.

Annons

Det är annars klassiskt att se svårigheterna.

”Det går inte”.

”Dessutom är det omöjligt”.

Man ska inte negligera problem. Men kanske borde man om inte annars så nu när vi är inne i sommarmånaderna juni, juli och augusti lyfta fram möjligheterna.

På Ölandsbladet håller vi som bäst på att färdigställa Ölandsbladets Turistguide, som ska nå läsarna i midsommartid. När man går igenom allt som händer denna sommar, så är det bara att imponeras över utbudet. Bland annat konsertarrangörer, Ölandsguider och hembygdsföreningar bidrar till ett rikt och varierat utbud.

Även om turistnäringen hamnade på ruta ett efter Ötabs konkurs för några år sedan så har Marknadsrådet tillsammans med kommunerna börjat resan framåt.

I dagens tidning kan man läsa att jobbet som destinationsutvecklare lockat 74 sökande. Nu börjar det mödosamma arbetet att sålla agnarna från vetet och förhoppningsvis få fram den person som kan inspirera och ena turistnäringen att ta nya språng framåt.

När undertecknad kom till Öland för drygt 25 år sedan fanns inte Kalmar på kartan när det gällde sommarturism.

Det är bara att erkänna att Kalmar utvecklats till en fin sommarstad med ett stort utbud, både vad gäller mat, nöjen, motionstävlingar och kulturutbud.

För inte alltför många år sedan var det ganska givet för de nöjeslystna i Kalmar att åka till Borgholm på sommaren. Så är det inte längre. Utbudet finns på närmare håll.

Annons

Men tiderna förändras och det gäller att anpassa sig. Inte vika ner sig, utan hitta nya vägar.

I veckan blev det för övrigt klart att Stefan Jonsson blir ny turistchef i Kalmar. Det är bara att gratulera Kalmar som inte bara har funnit kommunalrådet på Öland utan nu också turistchefen...

Vad vore Kalmar utan Öland?

Det är väl så att samverkan är en nödvändighet numera.

Att Öland, Kalmar och Glasriket skulle samarbeta och samverka mötte mycket motstånd när de tankarna lanserades.

Nu känns det väl ganska naturligt att man hjälps åt att vända turistströmmarna hitåt.

Sen gäller det att vara bäst när turisterna väl är här.

Vi alla som bor och verkar på Öland är väl i någon mån turistambassadörer. Det finns så mycket sevärt och så många bra arrangemang att lyfta fram.

Visst går det.

Visst är det möjligt.

Annons

Visst är det lite roligare att tänka så!

 

 

 

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons