Annons

Tyckt och otyckt på Öland

Ledare • Publicerad 1 februari 2007

Ni som har sett det engelska humorprogrammet Little Britain vet att en av de roligaste scenerna brukar vara inslaget med mannen som alltid är förorättad och kallar sig ”the only gay in this village” - den ende bögen i den här byn.

Ja, apropos det, så har det nu beslutats att det inte blir någon bögkarneval i Borgholm till sommaren; det hade vår man i Little Britain inte gillat.

Annons

----------------

Det bästa med frågan om ett högstadium i Färjestaden eller inte är att föräldrarna och eleverna själva avgör den. Politikerna behöver inte bry sig. Intresset för ett nytt högstadium kan man ju direkt avläsa på hur många som söker sig till friskolan.

Ölandsbladets ledare i ämnet beskrevs som ”upphetsad”. Det medges att en viss upphetsning förelåg : i en kommun med Mörbylångas tunga låneskuld borde alla kommuninvånare bli upphetsade om ytterligare lån skall tas och goda pengar och investeringar kastas bort.

Kommunpolitiker har ansvar för hela kommunen, även landsbygden, inte bara för den största tätorten.

-----------------

Finns det någon som längre kan minnas hur länge striden om Björn Sundebys tomtutfyllnad i Färjestaden pågått? Saken tycks evig med alla sina invecklade turer. Borde inte folk som medvetet förhalar ett ärende få betala alla administrationskostnader själva. Till kommunen vill nog Färjestadsborna säga: Ta er samman och avgör frågan.

-----------------

Den som följer denna spalt vet att Ansvarskommittén i slutet denna månad lägger ett förslag som avskaffar Kalmar län och gör Öland till ett litet bihang i ett Jättesmåland. Kalmar förlorar karaktären av residensstad och blir en obetydlig filial till Jönköping dit allt koncentreras, förvaltning, politisk styrning, regionparlament etc. Det kallas ökad demokrati.

Den naturliga samverkansregionen för oss i denna landsända är Sydost-Sverige.

Det är märkligt tyst från våra regionala och lokala politiker i denna ödesfråga för Öland, och nationen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons