Annons

Tokigt alliansförslag

Ledare • Publicerad 23 december 2007

Det är julafton och läsarna borde förtjäna bättre än att behöva läsa om politik, men eftersom alliansregeringen inte tar julledigt utan överväger sitt mest hårresande förslag hittills, måste även en liten tidning som Ölandsbladet ryta till, och det mitt på självaste julafton.

En privatperson i detta land skulle fortsättningsvis inte kunna ta en försäkring som täcker inkomsten till 100 procent i händelse av en längre tids sjukdom. Alliansregeringen har uppenbarligen tänkt sig att ingen skall någonsin kunna få mer än 75 procent av lönen vid sjukdom, oavsett om den enskilde tagit en privat försäkring eller om facket kan han förhandla sig fram till något bättre än vad staten kan bjuda på.

Annons

TCO:s ordförande Sture Nordh anser att detta strider mot internationella konventioner som Sverige skrivit under och att det är ett allvarligt ingrepp i förhandlingsfriheten. Ja, det är således så dumt att det till och med kan vara olagligt. Efter detta kan ju den borgerliga regeringen försöka skrämma med socialismen om det är möjligt - nåt mer socialistiskt än detta är det svårt att tänka sig. Är detta de nya moderaterna, så bevare oss.

En familjeförsörjare, man eller kvinna, tar ansvar för framtiden, avstår från konsumtion nu för att istället teckna en försäkring som täcker upp till 100 procent vid långtidssjukdom eller en olycka. Detta är att ta försörjningsansvar för sin egen familj, en klok planering inför framtiden. Borde inte sådant beteende uppmuntras av en borgerlig regering? Istället bestraffas detta ansvarstagande. Har regeringen helt förlorat förståndet?

En försäkring av detta slag kan antingen ordnas privat eller via facket?

Vad är regeringens problem egentligen – tror den verkligen att en person tar en sådan försäkring nu för att sedan gå och lata sig och låtsas sjukdom om några år?

Regeringen har fastnat i ett träsk av a-kassa, fastighetsskatt, bensinskatt, brutna löften och nu detta – man kunde tro att den värsta politiska fienden har placerat en mullvad inne i den borgerliga regeringen och att det är denna mullvad som regisserar regeringens agerande.

Grön Jul

på Öland

Det ser ut att bli en grön Ölands-Jul i år, men man vet aldrig med vädret, innan vi vet ordet av kan vi ha den härliga fåken över oss; den kommer oftast med nordosten och kan slå till på en timme.

Vad som är än värre  än en Grön Jul är det nya Teracom-trasslet. Ölänningarna har usel TV-bild eller ingen alls eftersom det är för bra väder, ursäktar sig Teracom.

Så detta är den moderna digitala TV-tekniken, fungerar bara vid dåligt väder.

Annons

En sämre ursäkt har man ju aldrig hört.

Vi håller nu tummarna för att vädret tillåter både  Kalle Anka och Julmässan i de öländska TV-apparaterna. Ölandsbladet säger God Jul och så tar vi tillsammans itu med Teracom efter helgerna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons