Annons

Stiftsgården – JAGS – vägarna

Ledare • Publicerad 17 november 2007

De kyrkliga anslagen till Stiftsgården i Kastlösa är fortfarande i stöpsleven och ingen förstår varför just den öländska stiftsgården skall behandlas styvmoderligt av Svenska kyrkan. Inget annat än lägre anslag skiljer den från andra stiftsgårdar och man får en känsla av att det gått prestige i alltihop.

Kastlösa är en stiftsgård med inte mindre än 6 000 konfirmanddygn, med en expanderande verksamhet och en allt längre säsong – det kan ta lite tid att finna en ny roll, en lönande marknad och man får hoppas att Svenska kyrkan ger Kastlösa den tid som behövs samt en rättvis behandling.

Annons

SVIDANDE KRITIK

Kritiken mot förra kommunalrådet Saga Sigvardsson för miljonlånet till J.A.G.S-museet är svidande när SKL granskar ärendet. Det duger inte längre att Saga Sigvardsson tiger. Nu måste hon förklara hur hon tänkte, eller inte tänkte. Ingen får ta ett par miljoner ur kommunkassan och låna ut dem utan föregående beslut i behöriga kommunala instanser, kommunstyrelsen, kommunfullmäktige. Alla gläder sig åt det fina J.A.G.S-museet, så det är inte det saken gäller utan viktiga principer. Har detta hänt förut i Mörbylånga kommun?

BRA VÄGAR EJ KAMEROR

Alla håller väl med kommunledningen i Borgholms kommun när den säger till Vägverket: I första hand krävs bättre vägar och ny asfalt från Lundegård upp till norra udden, det krävs ny asfalt på östra sidan och på tvärsvägarna och en del måste rätas ut (Runsten-Glömminge). Detta med kameror och vajerräcken får komma i andra hand.

PERSSONS LÖN

Är vi inte bra småttiga i detta land? Vi unnar inte en person som innehaft nationens högsta ämbete  i tio år hans pension på cirka 100 000 kronor i månaden. Däremot kan alla acceptera övergångssummor på miljontals kronor för halvusla div II-spelare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons