Annons

Snabba tyck i tryck

Ledare • Publicerad 27 januari 2006

Orkar svenska folket verkligen med mer tsumaniutredande, nu i riksdagens konstitutionsutskott? De förhör som hittills hållits har varit verkliga sömnpiller. Torsdagens förhör med Krisberedskapsmyndighetens (puh, vilket ord) generaldirektör pågick i timmar utan att komma fram till någonting alls.

Laila Freivalds visade sig inte från sin bästa sida under de kritiska dagarna, det vet vi, Göran Persson var inte på hugget som han borde, det vet vi också, men vem var på hugget annandag jul klockan fem på morgonen år 2004?

Annons

Det är det som är en katastrof, den tar oss med byxorna nere, skägget i brevlådan och rumpan bar.

-----------------

Det har dröjt en tid, men nu kommer det: Välkommen Brita!

Är det inte bra kul att sångerskan och artisten Brita Borg valt Öland och Löttorp som boplats när pensioneringen står på. Vi har sett att Brita Borg sjunger samman med en lokal jazzorkester. Det kanske inte blir så mycket pensionärstillvaro när musikälskare nu upptäckt var hon finns.

----------------

Lill Lindfors har vi redan här sedan några år. Också på norra Öland.

-----------------

Det kan bli svängigt värre i norra motet.

-----------------

Metall i Kalmar län betalar 100 kr av medlemmarnas pengar till den som vill gå med i s-partiet. Hur mycket får den som vill gå med i centern, fp, kd eller moderaterna? Var inte kollektivanslutningen till (s) förbjuden ett tag?

Annons

-----------------

Bambi på hal is i Kalmarsund blev en tragedi; båda rådjuren är nu döda. Men varför dra i land de döda djuren, varför inte låta havsörn och kungsörn få sköta det här, som skett i tusende år på Kalmarsunds isar. Måste den moderna människan alltid lägga sig i naturens obevekliga processer.

-----------------

Det visar sig nu att den avgångne ärkebiskopen KG Hammar inte bara har en lesbisk syster som aspirerar på ärkebiskopsämbetet; han har också en äldre broder som anser sig utvald och i SvD på torsdagen presenterar denne sina meriter in extenso samt anger i ett tiopunktsprogram vad han vill. Homosexeri där med. En del präster har fått detta på hjärna; vanligt folk diskuterar det nästan aldrig.

Arma kyrka, det är lite Monty Python över alltihop.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons