Annons

Skattekontoret på Öland

Ledare • Publicerad 28 augusti 2006

Självklart skall statliga myndigheter rationalisera och effektivisera, men man har rätt att ställa frågan varför detta alltid skall ske på landsbygdens och de små kommunernas bekostnad. Varför skall allt statligt dras till större städer, områden med bostadsbrist, p-problem och trängsel?

Den nya informationsteknologin innebär att en myndighet som Skatteförvaltningen kan ha sina tjänstemän utplacerade var som helst. Det begärs ju till och med av oss att vi skall klara av vår självdeklaration via internet; då kan man ju begära, som det minsta, att skatteförvaltningen också uppträder som om internet finns och inte flyttar de öländska jobben till en större stad. Det handlar om 20-talet jobb i Borgholm.

Annons

Den nya informationsteknologin ger möjlighet för en skattetjänsteman att sitta var som helst och arbeta och göra utredningar, i Byxelkrok eller i Degerhamn.

Dit har de öländska kommunerna dragit bredband.

De öländska kommunerna bör inte acceptera denna nedrustning av de statliga tjänsterna på Öland, vilka redan är nästan obefintliga.

Det måste vara någon rättvisa i hur staten fördelar sina tjänster.

I samma veva bör kommunerna kräva att polisstationen i Färjestaden återöppnas och bemannas.

Löttorp

Det var riktigt roligt att vara med om Högby-Löttorpsdagen, som blev en succé, och den är att gratulera som stannade kvar för att lyssna till Brita Borg, vilket många gjorde. Vi hade hört ryktesvägen att hon var bra på äldre dagar, men denna stämma är verkligt stor, som Edit Piafs. Som ädelt vin är rösten hos vissa sångerskor, det blir bara bättre och bättre med åren.

Citat:

”Göran Persson hade fel också om svampen. Jag har plockat 40 liter i helgen, varav 15 liter kantareller. Nej, den verkligt usla situationen hittas inte i skogen, utan i arbetslöshets- och sjukskrivningsstatistiken. Om man bara vill se den. Och det vill inte Göran Persson. Han tittar uppenbart hellre på kantareller. Som han för övrigt heller inte ser.”

Hanne Kjöller på DN-bloggen

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons