Annons

Skattehöjartrio

Ledare • Publicerad 8 december 2008

För ett par månader sedan syftade samarbetet mellan miljöpartiet och socialdemokraterna till ett nästan evigt förbund - vårt samarbete sträcker sig fram till år 2020, sade Mona Sahlin. Det var då det. I  politiken går det fort. När leken två slår den tredje var slut i söndags och den mobbade Lars Ohly äntligen fick vara med efter det att han kastat alla politiska principer över bord var det nu endast fråga om en valplattform för att kunna ta makten år 2010.

Det enda denna trio lär kunna enas om är att höja skatterna och Lars Ohly blir, för att citera fp-ledaren Jan Björklund, säkerligen den borgerliga alliansens bästa valarbetare. Höjt bensinpris med två kr litern lär väl trion kunna enas om rätt snart.

Annons

Att socialdemokraterna nu släpper in ett föga reformerat kommunistiskt parti i regeringen är något helt nytt. Det innebär att Lars Ohly, som för inte så länge sedan kallade sig både kommunist och leninist, nu får inflytande över säkerhetspolitiken, försvarspolitiken, utrikespolitiken och den politik som skall föras vis à vis EU - inget annat land i Europa har ett sådant parti med i regeringen.

Miljöpartiets Peter Eriksson beskrev för en kort tid sedan Lars Ohly som gammaldags och som en stalinist. När han på söndagen fick frågan om han stod fast vid denna sin syn på Ohly svarade Eriksson med en obetalbar komisk replik.

– Jag avsåg inte att kalla Ohly för gammaldags och stalinist utan enbart hans parti.

Eriksson såg förvånad ut när åhörarna skrattade till vid detta och han fattade uppenbarligen inte komiken i sitt eget uttalande; det går inte särskilt snabbt där.

Sjung ut

Hans Karlsson hoppar av Ölands Skördefest och talar om ”politiska trakasserier”. Ölandsbladet frågar med Luther: Vad är det?

Kan inte Hans Karlsson sjunga ut; detta är halvkväden visa.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons