Annons

Pappren på bordet

Ledare • Publicerad 15 december 2008

 

”Arbetsmaterial”, så lyder den politiska motiveringen för att inte offentligt redogöra för vad som förekommit inom Ölands Skördefest och ÖTAB – men om det nu upprättats revisionsrapporter skall dessa omedelbart göras offentliga. Här handlar det om skattefinansierad verksamhet som dessutom vilar på en annan och kanske viktigare bas, allmänhetens förtroende.

Annons

Halvkvädna visor, antydningar och dunkelt språk duger inte. Det gör bara saken värre.

Om allt inte står rätt till, ut med det.

Den fråga som alla ölänningar ställer sig är denna:

Hur kan det vara möjligt att inom en organisation som Ölands Turist AB, ÖTAB, där Ölands Skördefest administrerats, åstadkomma en sådan här fullständigt obegriplig röra av allting.

Vanligt folk orkar snart inte höra ett ord till om ÖTAB: tar det aldrig slut? Nej, det gör det inte, för ÖTAB är nämligen det närmaste människan kommit en perpetuum mobile, en evighetsmaskin.

RÄTTSSKANDAL:Är den påstådde seriemördaren Thomas Quick oskyldig till de åtta mord han dömts för; han har erkänt 31 mord. I det sensationella TV-programmet om Quick framgick det att han gjort sina erkännanden fullständigt nerdrogad av narkotikapreparat, utskrivna av en läkare inom kriminalvården. Detta kan vara en av de största rättsskandalerna i Europa någonsin, men bortsett från det skandalösa innebär de felaktiga domarna att åtta mördare går lösa. Detta måste utredas i botten.

RUSKPRICK:Allt fler vill byta namn. Sådant sker hos patent- och registreringsverket. Ett av de nya namnen är Trollälv, andra Ruskelöv och Vindhjärta, vilket erinrar oss om de väldigt snälla bovarna hos Astrid Lindgren, vilka hette Ruskprick och Knorrhane. Varför är det ingen som vill heta Knorrhane?

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons