Annons

Öländska Juholts-bekymmer

Ledare • Publicerad 12 oktober 2011

Var det någon som inbillade sig att Juholts-affären skulle dunsta bort när han äntrade talarstolen i gårdagens partiledardebatt?

Visserligen valde han linjen att attack är bästa försvar och gick hårt och aggressivt till angrepp mot statsminister Reinfeldt. Det i normalfallet godtagbara, åtminstone i socialdemokratiska kretsar, argumentet:

Annons

”Du har fört ut Sverige i ett bidragsberoende”, fick en oavsiktligt komisk klang med tanke på Juholts egna bostadsbidrag.

Här på ön är Socialdemokraterna bekymrade.

Margaretha Lööf Johansson, tungt S-namn från Mörbylånga pekar på tre problem i sammanhanget:

1. Håkan Juholt förnekar att han känt till ersättningsreglerna trots att hans egen assistent, Peter Cervin, hävdar att han upplyst Juholt om dessa. Ord står mot ord. Blotta misstanken om att Juholt handskas ovarsamt med sanningen, kan vara tillräckligt för att rensa ut hans kontor.

Och då måste partiet värka fram en ny ledare...

2. Feministperspektivet. Mona Sahlin fick snabbt respass efter sina ”affärer”. Uppenbarligen gäller inte riktigt samma regler för S-männen.

Eller för den delen moderata ministrar. När Cecilia Stegö Chilò, Maria Borelius och Tobias Billström ertappades med att inte ha betalat tv-licensen. Vilka fick respass?

Frågan är retorisk…

3. Vem bryr sig om vad Juholt eller andra sossar säger och tänker om politiska sakfrågor? Den enda fråga man vill ha svar på är förstås: när ska han avgå?

Även  Ilco Corkovic, som så när knep kommunalrådsposten  i Borgholm är bekymrad och som han säger ”mycket, mycket besviken”.

Annons

Det vill till att partiet tar sig samman så gott det går och skippar onödig ballast. Radarparet Reinfeldt och Borg behöver självklart rejält motstånd för att utveckla, förbättra och föra fram sina tankar om nationens fortsatta färd mot en framtid som för närvarande är präglad av oro och ekonomisk turbulens .

Risken är annars överhängande att lösningar på samtliga problem enbart heter ”jobbskatteavdrag”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons