Annons

Nu gäller det Cementa och annat

Ledare • Publicerad 17 februari 2006

REGIONFÖRBUNDET:

Tidningen Barometern har i ett par artiklar förtjänstfulla granskat den kultur (kanske snarare okultur) som råder inom Regionförbundet i Kalmar län.

Annons

Där är det arbetsluncher på skattebetalarnas bekostnad, pengarullning i största allmänhet, tjänstekreditkort med privata uttag samt vin till middagarna; vid ett tillfälle två vinflaskor plus starköl till tre personer, allt betalt med skattepengar. Man blir förfärad av misstanken att det var vid denna vinmiddag avtalet om trådlöst bredband slöts?

VARGDÖD:

En lantbrukare har dömts till sex månaders fängelse för att ha skjutit en varg som härjat i hans fårhägn. Det måste innebära att det är lika straffvärt att skjuta ett rovdjur som att döda en människa, ty ni minns väl att de som sparkade ner den unge studenten Peter Bresky i Kalmar och drev honom ut i vattnet vid Varvsholmen där han drunknade fick straff av ungefär samma längd.

CEMENTA:

Det vore ju ganska typiskt om det allt mer byråkratiska EU skulle bli den organisation som sist och slutligen tar död på Cementa på södra Öland. EU innebär snart enbart projekt och meningslöst pyssel, miljarder slösas bort på sådant, men riktiga jobb vid en cementfabrik; kvalitetsprodukter framställda av arbetare i blåställ innebär endast miljöfaror, menar EU.

Om inte Ölands politiker och andra intresserade börjar arbeta och bilda opinion nu kan EU:s så kallade miljöpolitik uppenbarligen innebära dödsstöten för den största industrin på södra Öland. Den ena Ölandsfabriken, Mejeriet, Önos, hinner knappt läggas ner förrän det är dags för nästa, och addera därtill hotet från KLS om en fusion.

OS:

När en svensk eller ett helt svenskt lag vinner medalj: ”Nu vann vi, hurra.” När en svensk eller ett helt lag förlorar, till exempel med 5-0: ”Ah, förlust, dom är värdelösa.”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons