Annons

Modesta Mörbylånga

Ledare • Publicerad 26 oktober 2011

Blygsamhet i all ära –men Mörbylånga kommun tar sannerligen priset när det gäller att göra pr, eller snarare icke-pr.

Efter mer än ett decenniums kampanjande av idrottsföreningar (och även av Ölandsbladet...) för en uppgradering av träningsmöjligheter och idrottslivet i stort, så ligger den äntligen där och lyser som en grön smaragd i centrala Färjestaden – konstgräsplanen.

Annons

Kommunens medborgare har investerat sju miljoner i bygget av den artificiella gräsmattan. Något som garanterat kommer att lyfta det öländska fotbollslivet till högre höjder – och inte minst folkhälsan. Vi vågar lova att spontanfotboll kommer att utgöra en hård konkurrens med dataspelande och allmänt softande i barn- och ungdomsgrupper.

Att det är skattebetalarna som stått för fiolerna förminskar inte det politiska modet att säga ja till denna för somliga (ingen nämnd, men heller inte glömd...) ”onyttiga” investering. 

Vi har därför i det sammanhanget oerhört svårt att förstå varför inte Mörbylånga kommun tog chansen att slå på stora pr-trumman inför invigningen.

Gäster från fotbollseliten på fastlandet, som genom årens lopp stöttat sig på en hel del ölänningar och vars marknadsvärde ligger runt 20 konstgräsplaner, ställde ytterst vänligt och snällt upp för att hjälpa kommunen att fira.

Och vad gör ansvariga på kommunen?

Inte en annons, inte en presskonferens, inte ens ett litet fyrverkeri.

Faktum är att Ölandsbladets e-postboxar redan på mådagskvällen svämmade över av förfrågningar på temat: ”Vad händer? När är invigningen? Är det sant att Kalmar FF kommer med hela sin trupp?” och så vidare, och så vidare.

Ni hade chansen att visa upp Mörbylånga kommun på lite större fötter än vanligt – Men ni tog den inte.

Nu är ju förstås inte en sketen konstgräsplan ekvivalent med byggandet av Eiffeltornet eller Turning Torso, men med öländska mått är det stort– och det hade kunnat ge positivt eko lite varstans.

Men ni kan få en ny chans när det (snart...) blir dags för invigning av den nya idrottshallen i Torslunda.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons