Annons

Medeliuskarneval i Borgholm

Ledare • Publicerad 26 april 2006

För sin Bibliska predikan sommaren 2003, refererad i Ölandsbladet samtidigt (även tidningen anmäld), har pastor Åke Green i Borgholm manglats genom alla juridiska instanser, han har vederbörligen avhånats, förlöjligats och bespottats i alla politiskt korrekta media, så han har verkligen fått sin beskärda del av det syndastraff han förtjänar på grund av sin Bibliska tro. Dock blev han frikänd i slutänden, det var tillåtet att uttala Bibelns ord, ser man på.

Detta har inte lämnat Ölandsprästen Reine Medelius någon ro. Pastor Green måste straffas mer, och se så raffinerat, listigt och infamt Medelius räknat ut det. Han anordnar en homokarneval i samma stad som pastor Greens kyrka. Kommer vi att få höra stenarna smattra mot den lilla frikyrkans väggar, får vi kanske lyssna till ropen Korsfäst från den marscherande karnevalen? Vem vet.

Annons

Karnevalen föranleder ett par frågor. Vem är det som arrangerar den, är det pastor Medelius i egenskap av präst i svenska kyrkan, är det RFSL? Vem skall skriva under alla de papper som måste inskickas till kommunen för arrangemanget av en sådan festival? Vem betalar?

Och kommer vi att få se sådana upplivande scener som vid liknande karnevaler i Stockholm? Muskulösa marschdeltagare med rumporna bara, läder, nitar, gummi, piskor och tatueringar? Kommer Medelius att marschera med, iklädd eller avklädd prästkrage? Medge att det blir en spännade sommar nästa år.

Slutligen: Den grupp Medelius valt att alliera sig med, gayrörelsen, är ingen liten marginell grupp utan röst, förvisad till samhällets utkanter. Det är i själva verket en mäktig ideologisk rörelse, som behärskar alla media och den centrala politiska domänen och makten; den innehar, med filosofen Lars Gustafssons ord, problemformuleringsprivilegiet. Svenska kyrkan tycks oavbrutet, närmast med en sorts besatthet, traggla frågan om homosexualiteten allt medan medlemmarna flyr.

Åke Green och hans Bibeltroende församling däremot, det är en liten röstsvag grupp utan något som helst politiskt inflytande.

Citat:

-----------------

”Sälarna i Östersjön har ett bättre skydd än vad vi fiskare har.”

-----------------

Ölandsfiskaren Tord Karlsson, intervjuad i Östran, på väg till Bryssel för fiskeuppvaktning inför kommissionen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons