Annons

Lages protes

Ledare • Publicerad 10 juli 2008

När Lage Danielsson från norra Öland kom till sjukhuset i Kalmar för magsmärtor beslagtog överläkaren hans benprotes eftersom den var trasig.

Men den skulle inte lagas, vilken man skulle kunna tro, sjukhuset stal den och säger nu så här:

Annons

– Att ha benprotes är ingen rättighet, det är en möjlighet, det är inte säkert för honom att ha protes.

Förutom att sjukhusets agerande är rent omänskligt har sjukhuset också gjort sig skyldig till stöld.

Ge Lage hans benprotes, lagad!

Vad kostar en ny benprotes?

På tio minuter kommer Ölandsbladet att samla in pengar till en ny benprotes åt Lage.

Lage bestämmer väl själv om han skall ha benprotes eller inte, vad är detta för kommandora som styr och ställer på Kalmar sjukhus!

Sju år

I sju år har frågan om Björn Sundebys utfyllnad av en strandremsa i Färjestaden valsat runt bland myndigheterna. Ölandsbladet har inga synpunkter på själva sakfrågan, men hur kan en sådan struntfråga ta sju år att besluta, byråkratin måste ha kostat miljoner. Det bör sättas en tidsgräns för hur lång tid myndigheterna skall ägna åt bagateller.

ALGERNA

Algfaran är kraftigt överdriven, det har alltid funnits alger längs Ölands kuster, mer eller mindre. Linné skrev när han kom till Bredsättras stränder att det luktade av alger som om tio hästar låg och ruttnade i solen; det var 1741.

Annons

På 1600-talet trodde arrendatorn på Horns Kungsgård att Hornsjön skulle försvinna eftersom den växte igen, fisken var slut - var det global uppvärmning redan då?

En stor skuld i denna alghysteri har SMHI, som tjänar grova pengar på att sälja satellitbilder som visar Östersjöns algbälten, som alltid funnits, men nu kan de fotograferas från rymden.

* * *

Läs oss på nätet Du vet väl om att vår tidningsgrupp dagligen finns på nätet med det allra senaste.

www.olandsbladet.se

www.oland.com

www.kalmarlanstidning.se

www.nybrotidning.se

www.vimmerbytidning.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons