Annons

Kan norra Öland andas ut?

Ledare • Publicerad 8 november 2006

Att en person gripits misstänkt för dubbelmordet i Byxelkrok samt eventuellt också för ytterligare en brand, som kan ha anlagts för att dölja ett mord, är utomordentligt välkommet.

Förhoppningsvis innebär detta gripande att grymma mord kan klaras upp, att den skyldige ställs till ansvar och får ett så hårt straff som vårt mjuka rättsväsen ändå kan döma ut (vilket straff vore tillfyllest?) och att befolkningen på norra Öland kan andas ut och börja leva ett normalt liv igen.

Annons

Ölandsbladet har fått många berättelser om den skräck som det senaste året, alltså även innan morden i Byxelkrok i augusti, varit rådande på det natursköna norra Öland. Osäkerheten och rädslan, de lösa ryktena som löpt runt, har till och med avhållit folk från att bosätta sig permanent i norr.

– Vi flyttar inte ner förrän allt är uppklarat, sade en Stockholmsfamilj på väg till ”Kroken”.

Det handlar om inbrott, försvunna kassaskåp och ytterligare bränder, vilka nu förhoppningsvis kan få sin lösning.

Till Stig Svensson och hans medutredare på kriminalen i Kalmar säger Ölandsbladet: ”Bra jobbat”.

Men som alla ölänningar vet återstår ett mystiskt och plågsamt fall att lösa på Öland. Vad hände med den unga och vackra Annelie Ojonen i Algutsrum, som bara försvann från sitt hem en morgon för snart tio år sedan när hon skulle till jobbet?

Endast tips till polisen kan lösa den gåtan. Den som vet något, nu är det dags att träda fram, telefon till polisen: 0480-456000.

Citat:

Samhällsapparatens struktur får inte bli ett elitistiskt projekt. Jäkt och hemlighetsmakeri får inte bli ledstjärna för oss som finns kring maktens köttgrytor. Eftersom Ansvarskommittén valt att arbeta utan breda diskussionsunderlag måste utredningens förslag till nya maktstrukturer prövas i allmän debatt. Kanske kan en möjlighet vara att skapa konvent som får till uppgift att under 2007 och 2008 stimulera till dialog om hur det framtida Sverige ska styras.

Landshövding Björn Eriksson, Östergötland, på DN debatt om Ansvarsutredningen, som ”utplånar” Kalmar län.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons