Annons

Judehat utan gränser

Ledare • Publicerad 30 december 2008

I april i år sade den iranske presidenten Ahmadinejad att Israel ”skulle utplånas från kartan.” Under året har sedan de antisemitiska uttalandena fortsatt; det är ett judehat som tycks sakna alla gränser och spärrar. Det följande är några uttalanden av representanter för Hamas, som samlats av Memri, Middle East Media Research Institute.

24 december: ”Ta dem till helvetet, skär dem i bitar.”

Annons

6 november: ”Det heliga kriget mot judarna, jihad, kommer att fortsätta tills de är utrotade.”

7 november: ”Utrotande av judarna i Palestina är en välsignad sak...”

7 september: ”En palestinier som dödar en jude kommer att belönas lika mycket som om han dödat 30 miljoner.”

3-5 december: ”Slakta judarna som ni gjorde 1929. Spräng er själva i Jerusalem och Tel Aviv.”

Sedan den 18 december har det regnat ner över 400 Kassamraketer helt urskillningslöst över israeliska medborgare i södra Israel. Inte en enda västerländsk politiker sade då minsta pip av fördömande. Det är som om israeler måste tåla lite raketer över sina städer, det får dom räkna med, strunt i det. Men alla vet att raketerna är iranska, att Iran för krig genom ombud, Hamas, och att det yttersta målet är att utplåna Israel. Hamas är en liten, fanatisk, islamistisk fascistorganisation, som håller 1.5 miljoner palestinier som gisslan på ett litet område som till ytan är en fjärdedel av Öland.

Israel använder precisionsvapen mot militära mål inne i Gaza, men eftersom Hamas medvetet grupperat sin raketramper och andra militära installationer bland  bostäder, skolor och sjukhus uppstår förskräckliga lidanden för civila palestinier. Men man måste då fråga, hur skall Israel komma åt dessa fanatiska judehatare som vill utplåna den judiska staten? Vad är alternativet? Våldet är kanske oproportionerligt, men så är också hatet.

Varierad

tidning

Igår var Östra Smålands ledarsida väldigt variationsrik. Den bestod av för det första skäll på Fredriks Reinfeldt, för det andra skäll på kristdemokraterna och för det tredje skäll på moderaterna. Hur kan de komma på allt detta spännande? Upplagan måste stiga som en nyårsraket.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons