Annons

Hyllning till FIBK

Ledare • Publicerad 27 februari 2007

I dag börjar vi med det viktigaste, Färjestadens innebandyklubb, som tar en plats i elitseriekvalet. Hela Färjehallen exploderade av glädje, det var tårar och skratt när avancemanget stod klart. Och ovanpå detta ett långt positivt inslag på TV-sporten om Kim och de andra FIBK-hjältarna.

Grattis måste vi få säga till denna kämpainsats under många år som gett så fint resultat. Hela Öland håller tummarna för sitt framgångsrika lag. De bästa och mest initierade nyheterna, analyserna och kommentarerna om FIBK hittar du på Sporten i Ölandsbladet.

Annons

MÖRDARTIDNING

I en på fastlandet utkommande tidning brukar det varje år med början i mars varnas för sommarens mördaralger i Östersjön. Nu börjar samma tidning emellertid larma redan den 21 februari. Enligt tidningen (ni vet det redan, Barometern förstås) är det nu fara för mördarmaneter till sommaren. Enligt en tysk forskare, herr professor doktor Sommers, uppgår nu densiteten av mördarmaneter till sex sådana maneter per kubikmeter vatten.

Eftersom Östersjöns volym uppgår till 21 000 kubikkilometer vatten förstår alla hur många mördarmaneter det finns och att det av denna anledning kommer att bli omöjligt att bada längs Ölands kuster. Tidningen föreslår därför att en ”motmördarmanet” kallad Beroe Ovata inplanteras. Om ni tror att Ölandsbladet driver med sina läsare kan ni läsa artikeln ”Mördarmaneter väntas växa till sig i sommar”, mejlintervju med herr doktor Sommers, i Barometern den 21 januari 2007.

CITAT:

”Under hela alpina-VM har jag suttit i soffan och undrat vad Stig, Anja, Pillan och alla andra menar med begreppet ”aggressiv snö”.

– Äsch, jag hade problem med den aggressiva snön idag.– Det är så aggressiv snö här i Åre.– När det är så här aggressiv snö blir han lite grann sen ut på flacken.Vad är aggressiv snö? Är det snö som hoppar upp och slår åkarna på käften? Snö som super sig full och börjar slåss? Varför ingriper inte vakterna och slänger ut snön? Borde en statlig utredning tillsättas?”Magnus Krusells blogg

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons