Annons

Flitiga Anna i Bryssel

Ledare • Publicerad 2 november 2007

Även den som inte delar Anna Hedhs politiska värderingar måste ändå medge att denna kvinna från Mörbylånga, som invaldes i EU-parlamentet så överraskande, närmast kuppartat, är särdeles på hugget, hon är är orädd och hon får saker och ting uträttade.

”Den johansonska frimodigheten” känns igen för hon är inte rädd att säga sin mening också i kontroversiella frågor. I en intervju i Kalmar Läns Tidning-Nybro Tidning berättar Anna att hon ställer sig bakom kravet på en folkomröstning om reformfördraget, som är detsamma som EU:s nya konstitution. Detta fördrag tar bort så mycket av landets suveränitet att det kräver en folkomröstning, säger Anna Hedh och i det kontroversiella kravet har hon 70 procent av socialdemokraterna med sig och ungefär hälften av svenska folket.

Annons

Mannen bakom den tidigare konstitutionen, den förre franske presidenten Valery Giscard d´Estaing, säger också att det nya reformfördraget och den gamla, förkastade konstitutionen är samma sak innehållsmässigt. Men den nya texten är så svår att förstå att ingen begriper den; texten finns heller inte, skandalöst nog, på svenska utan i en engelsk version som man måste vara mångårig EU-jurist på högsta nivå för att begripa, vilket kanske är meningen.

Alkoholfrågan är en annan av Anna Hedhs hjärtefrågor – att dämma upp den europeiska alkoholfloden är emellertid lika svårt som att hejda en tsunami.

ILLA SKÖTT

Ulrika Schenström-affären är ungefär lika illa skött som den borgerliga regeringens hantering av fastighetsskatten, och då är det illa.

Denna tidning blir inte särskilt upprörd över om två vuxna människor pussas, vare det så en journalist och en statsskreterare, men att hälla i sig vin för 900 kronor när man har jour-ansvar för nationens säkerhet visar på en sådan arrogans i förhållande till uppdragets viktiga betydelse att en sådan person måste avskedas. Vin för 900 kronor under en kväll blir rätt många flaskor. Det finns ett personligt problem här, det förstår var och en.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons