Annons

Fett lite intresse för SD

Ledare • Publicerad 23 oktober 2009

Nu har samtliga partier snart uttalat sig om det är möjligt att samarbeta med Sverigedemokraterna. Dags att bekänna färg och det verkar helt solklart att ingen vill regera ihop med SD om de skulle få en vågmästarroll efter nästa års val.

Folkpartiets partiledare Jan Björklund bjuder upp miljöpartiet till att bilda majoritet ihop med alliansen om de skulle ha hamnat i minoritetsställning och Fredrik Reinfeldt hakar på. Han kan heller inte tänka sig att bilda allians med Sverigedemokraterna om de rödgröna tillsammans annars skulle bli större. Då avgår han hellre. Reinfeldt anser att Sverigedemokraterna nu har visat vilken råbarkad främlingsfientlighet de står för.

Annons

Samtliga partier tar avstånd. Ingen går i närheten av Sverigedemokraterna. När alla partier så klart och tydligt markerar att samarbete med SD är uteslutet är det troligt att även väljarna sviker det främlingsfientliga parti som ingen vill sitta bredvid på riksdagsbänken.

Unga förmågor lär oss

Här på Ölandsbladet har vi den stora förmånen att få ha praoelever från årskurs åtta. Just nu är Johanna Linåker hos oss. Som arbetsmarknaden ser ut idag är många fast anställda väl mogna i ålder eftersom få nyanställningar görs. Att vara de dryga 45 åren är ofta att vara ung på arbetsplatsen vare sig det gäller vården eller på tidningsredaktioner.

Vi behöver de unga på arbetsplatserna, det märks så väl när friska tankar kommer in på redaktionen. Ni saknas oss med era oförutsägbara nya idéer.

Johanna Linåker har lärt oss nya ord och vi tränar för fullt: Palla betyder inte stjäla, det betyder att orka med. Ordet ofta betyder inte att något händer jämt utan tvärtom att det aldrig händer. Fett betyder inte heller vad vi tror. Inte tjock eller fet utan någonting helt annat.

Detta reder vår praoelev ut i dagens tidning och vips har vi lärt oss nya ord som ska börja användas till ungdomarnas stora förtret. För det finns ju inget pinsammare än en vuxen som försöker låta fett ung.

Då kan man få höra: Chilla ned morsan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons