Annons

Bra väder slår ut TV

Ledare • Publicerad 8 juli 2008

Nu är TV-eländet på norra Öland igång igen. Dålig mottagning, ingen mottagning alls, bilder från Polen, bilder som liksom fastnar i rutan.

Efter förra sommarens folkstorm mot Teracom (3 500 namn i Ölandsbladets TV-uppror) trodde vi väl alla att Teracom hade kommit tillrätta med problemen, men uppenbarligen var de åtgärder som vidtogs inte tillräckliga.

Annons

Nu får Teracom se till att slå på turbon och rätta till sina master så att alla sommargäster och ölänningar kan se Allsång på Skansen och Morden i Midsomer - två topp-program på samma kväll, tycker väl de flesta. Ikväll, tisdag, måste det således vara fixat. Vi betalar licens för att få TV-bilder, glöm inte det, Teracom.

Teracoms påstående att bra väder, lika med högtryck, orsakar TV-strulet håller förstås inte - hela Sverige kan se TV när det är högtryck, vad är det som skiljer ut just Öland i samband med högtryck? Nästa gång får vi väl höra från Teracom att de dåliga bilderna beror på den globala uppvärmningen/nedkylningen, vilket det nu är.

Oklar lag

Socialförsäkringsminister Christina Husmark-Pehrsson (m) säger nu att Försäkringskassan missförstått lagen. Man kan visst få sjukpenning även om man inte ligger i dödsryckningarna. Det innebär alltså att Försäkringskassans experter inte kan läsa innantill i en lag, som reglerar hela verksamheten. Lagen måste då vara så dunkelt skriven att det krävs en minister för att förklara den. Men i så fall bör lagen rivas upp och skrivas om så den kan förstås.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons