Annons

Betala – om ni vill…

Ledare • Publicerad 7 oktober 2011

Vi har tidigare med lätt förvåning noterat hur presskollegor på fastlandssidan – särskilt en, och det är inte Östran vi syftar på… – intagit en egendomligt devot hållning till Håkan Juholt (S).

Det har varit uppslag och helsidor var och varannan vecka om länets store partiledare. I ljuset av Juholts senaste eskapader anar vi att det möjligen kan bli lite mer av sotto voce i hyllningskören framöver.

Annons

Vi är dock inte förvånade över Håkan Juholts tilltag att låta riksdagen, det vill säga alla vi skattehjon, stå för hyreskostnaden av hans sambos (eller som han själv kallar henne, kul-bo) lägenhet.

Detta förvånar oss inte, och vi blir inte heller särskilt upprörda. Tyvärr bekräftar Juholts agerande bara våra föreställningar om att den politiska eliten stoppar ner armarna upp till armbågen i jättelika syltburkar som enbart finns till för dem själva.

Däremot blir vi våldsamt upprörda över möjliga ekonomiska konsekvenser för Juholts del. Det finns inga.

Visst, han har under den stora pudelföreställningen som drogs igång så fort Aftonbladet basunerade ut scoopet, sagt att han ska betala tillbaka de cirka 100 000 han är skyldig (det kan vara mer). Men enligt något märkligt regelverk behöver han bara betala tillbaka ”om han så vill”, som riksdagsförvaltningen låter meddela.

Jo, tack. Tjena.

Tänk er att ni får ett meddelande från Skatteverket där det hävdas att ni betalat in för lite skatt. Ni anmodas därför att göra en fyllnadsinbetalning – ”om ni så vill”…

Dream on, säger vi.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons