Annons

Basen för turismen

Ledare • Publicerad 26 mars 2008

Grunden för den moderna turismen är en god infrastruktur: bra vägar, tillgång till mobiltelefoni över hela området, god tv-mottagning, också över hela området.

Det är inte så på norra Öland.

Annons

Strax norr om Köpingsvik börjar vägen bli knagglig, den är hoppig, den är skakig och på sina ställen känns den feldoserad. Detta pågår ända till Böda, men därefter blir vägen fin igen upp till Byxelkrok.

Det verkar som om den gångna vintern gjort vägen ännu mer knagglig och skakig.

Att ta sig norrut på Öland med tunga, dyra husvagnar kan således vara en prövning både för dragfordon och det efterföljande ekipaget.

Kort sagt: Man kan helt enkelt inte ha en sådan vägsträcka till ett av landets hetaste turistområden med tusentals bilister upp och ner varje dag.

Även den östra landsvägen från Föra och neråt är klart otillfredställande den med.

Inte heller är mobiltelefonin heltäckande på norra Öland, rätt som man pratar kopplar det ur.  Detta förhållande börjar redan i Färjestaden och pågår sedan av och till hela vägen ända till norra udden.

En fungerande mobiltelefoni är helt avgörande nu när mobiltelefoni, internet och e-mail flyter samman som i den nya telefonen från Ericsson. För många innebär den nya mobilteknologin att de har med sig arbetet i fickan även när de är på semester. Då måste nätet fungera överallt.

Ölandskommunerna bör göra en uppmätning för att ta reda på var signalerna fallerar.

Att TV:n fungerar är den tredje förutsättningen; nu tycks det vara någorlunda tillfredställande med den saken, men när sommargästerna kommer ställs saken på sin spets för Teracom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons