Annons

Årets Ölänning Kay Wiestål

Ledare • Publicerad 8 juni 2007

Äntligen! skulle Ölandsbladet vilja utbrista, har Kay Wiestål utnämnts till Årets Ölänning – inte en dag för tidigt. Ett tag var Ölandsbladet inne på tanken att instifta ett alternativt pris, utdela det en gång – och till Kay Wiestål. Detta på grund av att utnämningen har dröjt och dröjt.

Kay har ett stort verksamhetsfält, han finns i sammanhang som rör golf, fotboll, stora sporthändelser, musik och nöjen och han känner alla, hög som låg, från bonde till kung. Att stå och tala en stund med Kay Wieståhl på Storgatan innebär att han avbryter samtalet var femte sekund eftersom det alltid är någon som ropar: Hallå, Kay. Och han hälsar vänligt tillbaka, alltid. Alla vet att det är Kay Wiestål som är mannen bakom Den Öländska Sommarens Höjdpunkt: Victoriadagen, som kanske är det mest omskrivna evenemanget i landet. Så grattis, Kay, det säger hela Öland i dag.

Annons

DIGITALSKANDAL I NORR

Det behövs säkert ingen uppmaning till de boende på norra Öland att skriva under den protestlista mot Teracom, som Ölandsbladet publicerar i dag som ett led i kampen för bättre TV-mottagning i de norra socknarna, men tänk på att även de yngsta barnen, som missar Bolibompa skall vara med på listan de också.

Teracom har varit och mixtrat med masten i Grankullavik, det skulle bli bättre men inget har hänt, kanske behövs det en mast till, men sätt då upp den! Om Lidingö, Östermalm eller kvarteren kring Stureplan haft så usla TV-förhållanden som Teracom bjuder norra Öland på, och tar betalt för det, skulle det blivit rättelse omedelbart, men landsbygden kan ett statligt monopolföretag behandla hur som helst, vilken arrogans.

Nu kommer turisterna snart, tiotusentals anländer till stugor och campingplatser. Det innebär att norra Öland helt plötsligt har lika många invånare som en stor stad. De eländiga mottagningsförhållandena är ur turistnäringens synpunkt ett mycket allvarligt problem eftersom Öland inte kan erbjuda den service som är självklar i ett modernt samhälle: alla TV-kanaler.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons