Annons

Arenan, gonatt?

Ledare • Publicerad 7 januari 2009

Samtalsämnet framför andra på det nya året blev 300-miljoners-Arenan i Kalmar. När helt oväntat överklagandet fullföljdes till kammarrätten gick luften liksom ur projektet, glöden falnade och det är väl fara värt att intressenterna, Kalmar FF, Sveafastigheter och Swedbank kan ta sig en funderare till på om det är mödan värt att fortsätta. FF:s ordförande Johnny Petersson talar nu helt uppgivet om Arenaplanerna i olika intervjuer.

Kalmar kommun  har satsat både prestige och pengar i ett projekt, som egentligen är en angelägenhet för hela regionen - Arenan blir ju inte bara en plats där FF spelar sina hemmamatcher utan också en Arena för mässor, konserter, evenemang av alla de slag, som allt står till hela regionens förfogande.

Annons

Globen är till mer än för södra Stockholm; Globen är ett rikskänt begrepp och en tillgång för hela Stockholmsregionen.

En Arena i Kalmar kan spela samma roll för oss; man får inte se det så trångsynt som att detta bara skulle vara ”en Kalmargrej”.

Därför är det trist om allt nu bara skulle rinna ut i sanden. Man skulle gärna vilja höra lite glada tillrop från länets kommuner in mot Kalmar. Även om övriga kommuner inte bidrar med pengar kunde väl lite kommunal solidaritet och uppmuntran vara på sin plats. Heja på Kalmar, ge inte upp Arenan, vi behöver den.

Arenan har alltså överklagats till kammarrätten av en Kalmarbo. Detta är ett av de största byggprojekten i Kalmar någonsin, ett av de mest omtalade och omtvistade dessutom. Kommunen har gått in med borgen på 100 miljoner kr och rejäla bidrag till Kalmar FF. Rätt eller fel? Det får vi väl se. Men att den Kalmarbo som på över åtta tättskrivna A4-sidor gör sig till part i detta omstridda ärende skulle få vara anonym med hänvisning till påstådda och mycket diffusa ”hotbilder” är helt uteslutet för tidningar som Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning. Vi redovisar självständigt och på eget ansvar och enligt tryckfrihetsförordningen i saken relevanta journalistiska fakta och dit hör att den överklagande namnges. Någon ”sovjetisering” av nyhetsförmedlingen sker inte på denna sidan av Kalmarsund.

Tidningen sköter journalistiken.

Polisen får ta sig an hotbilden, om det finns någon, vilket inte är särskilt sannolikt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons