Annons

Är du vaken, Lars?

Ledare • Publicerad 22 maj 2006

Ingen vet vad Göran Perssons närmaste man, statssekreteraren Lars Danielsson, gjorde på annandagen 2004. Trots den danielssonska time outen, som skall vara i 14 veckor, fortsätter spekulationerna, med Aftonbladet i täten. Lena Mellin, politisk krönikör, skriver att den danielssonska gåtan kan rymma ”politisk dynamit”.

Den förvirring som råder speglas inte bara i det som Danielsson själv säger och man undrar om karln överhuvudtaget var vaken på annandagen; kanske han gick i sömnen, sådant har hänt förr.

Annons

Den totala snurren i denna affär illustreras av partisekreteraren Marita Ulvskog, som åstadkommit följande klassiker:

"– Han [Danielsson] måste naturligtvis fortsätta att ge sanningsenliga svar.

Har han gjort det?

– Om det sanningsenliga svaret är att han inte riktigt kommer ihåg, ja då måste han ju hålla sig till den sanningen.”

De outtömliga socialdemokratiska skandalerna synes emellertid inte ha någon inverkan på väljarna. Det röda blocket leder i undersökningarna från flera opinionsinstitut, visserligen bara med en procent eller så, men det är en ledning, och trenden är stigande.

Opinionsinstituten kan emellertid ha fel - en ledning för det röda blocket motsvarar inte den folkstämning man möter ute på stan; det är nåt lurt med dagens opinionsundersökningar.

Rätt lag

Det var rätt lag som segrade i hockeyn (vilken uppvisning av Tre Kronor), men fel låt som vann i Grekland. Sverige med Carola var ju suveränt även där, tycker väl alla...

Linne-citat:

Ni är väl inte trötta på Linne för här följer ett från signaturen Peder i Skogsby:

Annons

-----------------

”Gårdarna äro merendels ställda vid sidorna av Alvaret, dock utom landborgen. Själva Alvaret ligger liksom öde eller en steril allmänning för fänaden.”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons