Annons
Nyheter

Victoria tog med sig familjen på en seglats med Tre Kronor

Nyheter • Publicerad 18 juli 2008

BORGHOLM

Victoria är gudmor åt briggen Tre Kronor af Stockholm. I veckan fick kronprinsessan tillsammans med bland andra kungen och drottningen en tur på Kalmarsund med briggen Tre Kronor af Stockholm.

Annons

Under de dagar då Tre Kronor funnits i hamnen har många människor gått dit och beundrat briggen med dess tio råsegel och tre försegel, men också studerat den stora miljöutställning som funnits i anslutning till kajplatsen.

I tisdags eftermiddag fick dock inte allmänheten komma ombord. Det var en väl dold hemlighet att fartygets gudmor, kronprinsessan Victoria, skulle få åka med en tur i sundet med briggen.

DANIEL STANNADE PÅ LAND

Strax efter 14.30 anlände kronprinsessan tillsammans med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Anslöt senare gjorde också, prins Carl-Philip, prinsessan Madeleine och hennes pojkvän Jonas Bergström. Kronprinsessans och prinsens respektive, Daniel Westling och Emma Pernald, saknades dock i sällskapet.

Efter en kort genomgång gav sig så briggen iväg för en solig seglats på Kalmarsund. Kungligheterna återkom till kaj efter ett par timmar, synbarligen nöjda med turen.

KENTH JÖNSSON

Fotnot:Briggen är tänkt att verka för ett rent och levande Östersjön. I reklamen kan man läsa att fartyget ska ”bli den seglande symbolen för Östersjöns miljö och framtid”.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons