Annons
Nyheter

Vårsalong nyhet på Himmelsberga

Nyheter • Publicerad 21 februari 2014

Ölands Skördefest går in i det nya året 2014 med full kraft. Säsongen börjar med Öland Spirar den 10-11 maj, alltså under Kristi Himmelfärdshelgen. Evenemanget genomförs för tredje året. Temat är som vanligt trädgård, naturupplevelser och lantliv. Men det finns även plats för annat.

Helt nytt för året är nämligen ett samarbete med Ölands museum Himmelsberga om att arrangera en Vårsalong i Konsthallen på Himmelsberga. Liksom fallet är med exempelvis den på Liljevalchs skall det visas kvalitetskonst och skall den vara öppen för alla konstnärliga uttryck och tekniker. Verksamhetsledaren på Himmelsberga Maria Lindmark samt Kristina Jeppsson, projektledare för Öland Spirar, presenterar projektet.

Annons

- Det blir en utställning med juryuttagna verk och med en jury bestående av två externa experter samt en aktiv konstnär som Mörbylånga kommun har utsett. Nästa år utses den tredje jurymedlemmen av Borgholms kommun, säger de.

Juryn utgörs i år av Stina Siljing, Konstnärscentrum Syd, Nicolas Hansson, Växjö Konsthall samt konstnären Maria Södergren, tillika konstnärlig rådgivare i Mörbylånga kommun. Utställningen visas på Himmelsberga fram till och med den 8 juni.

ANDERS MARELL

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons