Annons
Nyheter

Vallhundar från hela Sverige

Nyheter • Publicerad 5 maj 2008

ALBÖKE

Vallhundar från hela Sverige fanns på alvarsmarkerna runt Alböke i helgen för idel ädel tävlan.

Annons

– Du har nytta av det hemma och du får ett kvitto på hur duktig din hund är, säger Krister Svensson, ordförande för arrangerande Sydöstra Sveriges Vallhundsklubb.

Bräääking news från Alböke med omnejd: lammen på Wannborga Vin & Lamm hade en jobbig helg, ständigt hopfösta, ständigt i rörelse, ständigt  med ivriga vallhundar hack i häl. Krister Svensson från Haglunda, även det i Alböke socken, vet varför:

– Vallhundstävling med drygt 40 ekipage . Deltagarna kommer från hela Sverige, vi har en deltagare som åkt från Umeå och även en som är bosatt i Norge.

BÄTTRE HUND HEMMA

Tävlingen genomfördes under två dagar, med avslutning på lördagen. Kunnandet hos tävlingshundarna, mestadels bordercollies, samt hos mattar och hussar varierade kraftigt, från SM-klass till närmast nybörjare. Ibland sprang fårskockarna lite hur de ville, för att andra gånger ha militärisk disciplin under stramt ledarskap.

Vallhundstävlan, varför då?

– Därför att du får en bättre hund hemma, det du lär dig i träning och tävlan har du nytta  av hemma och tvärtom. Samtidigt får du visa vad din hund kan, svarar Krister Svensson, ägare av tre vallhundar.

– Jag tävlar med en och det går rätt hyfsat, det funkar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons