Annons
Nyheter

Tjejerna stjäl showen

Nyheter • Publicerad 4 januari 2008

”Nu går det åt krogen” är namnet på Mörbylångarevyns show i år, men vid genrepet på Harrys i Borgholm på torsdagskvällen satt allt som det skulle. Silja Johansson är årets primadonna och Silja tillsammans med tjejerna Julia Hjertqvist, Marlene Nilsson och Alexandra Jansson lyser starkast på scenen i år.

”På Ö-fronten intet nytt”, Jonas Rydeberg och Birger Wadsten funderar över vad som hänt under 2007, två kor slet sig, två träd blåste omkull.

Annons

– Ingenting har hänt, vi får göra som politikerna, skarva lite, annars verkar det som om året varit tomt, innehållslöst och inte ett skit blivit uträttat, säger Birger.

Silja Johansson får spela ut hela sitt register. Hon är pensionären som sitter på parkbänken och söker uppmärksamhet från de omkringkörande mopedburna ungdomarna. Silja går på vinprovning och hur någon kan spela så onykter och ändå vara nykter är en gåta. Silja som Ölands djurparks Barbro Hägg tillsammans med apan Hjördis och pirattjejerna Julia, Marlene och Alexandra bjuder både på dans och skarpa ord. Vad gjorde egentligen polackerna i djurparken och hur mycket tjänar Barbro på piratanläggningen?

Polisen på Öland får också sitt i form av Henrik Yngvesson. Polisen jagar de mopedburna ungdomarna, pensionärerna får inte sitta på parkbänkarna och Harrys serverar utspädd sprit. Allvar blandas med skämt.

– Det ryktas om att Polarisen är borta om 100 år. Vad menar dom, finns inte polisen kvar om 100 år, vad ska vi göra då, säger polisen Henrik Yngvesson och självklart är det växthuseffekten han menar.

Rondellhundar och Fröken Alg

Forshedafabriken i Mörbylånga ska läggas. Allt handlar bara om ”Money, money, money”. På Öland finns det många frikyrkliga samfund och även Svenska kyrkan är stor här, men även här handlar det om ”Money, money, money” eller?

Carl von Linne kom till Småland och Öland i maj 1741. Birger Wadsten kåserar briljant om Linnés resa med hjälp av händelser och figurer från Astrid Lindgrens sagovärld.

Julia Hjertqvist vill vinna en skönhetstävling. Äntligen får hon chansen som Fröken Alg och även få träffa drömprinsen?! i form av en tysk turist, men Julia får sitta i ett rum och svara på dumma frågor från människor som ringer. Inte riktigt vad hon hade tänkt sig.

Även Rondellhundarna, Mohammedavbilder och Per Lublin får sig en känga. Konstnären Alexandra Jansson visar upp sitt konstverk för Silja Johansson. Det är Jonas Rydeberg som ser ut som en avbild av Mohammed. Silja vill verkligen inte ställa ut den hunden i en rondell. Vad ska då hända? Alexandra snitsar till modellen Jonas lite grann och utbrister:

– Vad då Mohammed, det här är ju Per Lublin!

Årets Mörbylångarevy är rapp, snärtig och bjuder på mycket sång och dans.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons