Annons
Nyheter

Tjejer, tjejer – överallt tjejer!

Nyheter • Publicerad 12 december 2008

BORGHOLM

På fredagskvällen höll ett femtontal butiker i Borgholm öppet med extra erbjudande för tjejer. Det var tjejkväll.

Annons

 

Vädret var kanske inte det bästa, duggregn och fuktigt. Och så mycket tjejer syntes inte på Storgatan – men det var desto fler inne i butikerna.

Hos Frisören fanns Hälsospektrums Monica Erlandsson, som visade ett fascinerande ”strykjärn” (Galvanic Spa™) för huden, och Ingrid Persson, som visade vad Pausgården i Uggletorp har att erbjuda i form av spa-behandlingar och hälsoprodukter.

”HUDSTRYKJÄRN”

En nyfiken och lite skeptisk person satte sig i stolen och Monica Erlandsson fick stryka med ”hudstrykjärnet” på en av hennes lite ådriga händer. Strykjärnet var inte bara laddat med galvanisk ström utan även med en gelé som förstärkte effekten. Gelén tillsammans med elektriciteten rengjorde och tillsatte ny näring för huden. Enligt Monica Erlandsson förbättras hudens elasticitet och på det sättet jämnas rynkor ut. Dessutom blir åderbråck  mindre synliga, liksom akne och andra hudåkommor. Det behövs dock en intensivkur i början och senare ett regelbundet användande av strykjärnet för att effekten ska bli som störst.

 

REGELBUNDENHET

På den fem minuter långa behandlingen sitter verkan i högst 24 timmar. Och visst kunde man, kanske med lite vilja, se resultat om man jämförde den behandlade och den icke-behandlade handen. Framför allt kändes det skillnad.

– Det var roligt att testa. Kanske det inte blev någon jätteskillnad, men visst syns det, konstaterade försökspersonen (vilken ville vara anonym).

– Strykjärnet är för hemmabruk och precis som man borstar tänderna kan man massera sig på utsatta ställen med strykjärnet. Jag är inte emot rynkor, men en välvårdad hy är vacker, sade Monica Erlandsson, som har använt detta hudstrykjärn själv i cirka ett år och är en strålande reklampelare för produkten.

Annons

 

VIETNAMESISKT

På Hantverket fanns Annelie Ewers, som är fritidsförfattare av kokböcker. I somras kom hennes Kök i Hanoi ut. Annelie har vistats mycket i Vietnam och har i den här kokboken samlat det bästa, enligt henne, från det vietnamesiska köket.

– Det är fräsch, lättlagad, nyttig och framför allt god mat. Råvarorna går att köpa hos den lokala mathandeln och det blir gott, garanterade Annelie Ewers, som till vardags arbetar på Fojo i Kalmar som chef.

– Jag skriver kokböcker på min fritid som jag inte har, konstaterade hon.

TOMTAR AV GLAS

Glasdesignern och sommarölänningen Anna Ehrner hittade man på Vackra Ting. Hon designade den första glastomten för cirka fyra år sedan. Och de har, i all sin enkelhet, blivit succé. Anna graverade sitt namn på tomtarna som såldes. Det gör hon annars endast på unikat.

– En jätterolig idé Christina kom med. Jag är väldigt nöjd med kvällen och har haft god kommers, berättade affärsinnehavaren Susanne Wirengren.

Anna Ehrner höll med och tyckte det var trevligt att möta sin kundkrets.

POSITIV RESPONS

Annons

Frisören Christina Edvardsson, som kom på idén med tjejkväll på sta’n, har fått mycket positiv respons och vill ordna en liknande kväll i april nästa år.

– Det är ett sätt för dem som inte har sin verksamhet här i Borgholm, som Pausgården till exempel, att visa upp sig och berätta om sin verksamhet, förklarade Christina.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons