Annons
Nyheter

The Ark fångade publiken

Nyheter • Publicerad 27 juli 2010

BORGHOLM

I fredags spelade The Ark på Borgholms Slottsruin med Amanda Jenssen som förband.

Annons

Efter en hel dag av regn log gudarna mot The Ark när det dåliga vädret bröt upp precis innan konserten. Det var Amanda Jenssen som välkomnade publiken som The Arks förband, och det gjorde hon med finess. Tillsammans blev publiken förd på en musikalisk resa genom tiderna.

Kabaré

Amanda Jenssen sjunger pop med soul låtar som känns passande för en rökig jazz klubb. Med sina energiska dansrörelser som påminner om 30-talet och med sin stora röst fyller Amanda scenen själv, och får hjälp av ett storband inklusive cello. Amandas musikaliska partner, Pär Wikström har skrivit och producerat flera av Amandas sånger, till exempel ”Happyland”. Han var också med och spelade gitarr. Pär sjöng tillsammans med Amanda på några låtarna och han utgjorde en stor del av kabaré-atmosfären som bildades på scenen med hjälp av dekoren, klädstilen på bandet och dialogen som fördes fram och tillbaka mellan Amanda och Pär. Kombinationen transporterade publiken ifrån Borgholms Slottsruin till en liten, mysig, jazzklubb på 30-talet som luktar rök och whisky.

DRAMATISKT

När Amanda Jenssen hade lämnat scenen tog det för lång tid innan The Ark äntligen kom ut på scenen. Men det var mörkt nog för ljusinstallationen att ge det rätta intrycket på publiken. Dramatiskt, teatralisk, och färgglatt var The Ark och deras scen.

The Ark består av Ola Salo, den excentriska sångaren, Lars ’Leari’ Ljungberg, bas, Mikael Jepson, gitarr, Martin Axén, gitarr, Sylvester Schlegel, trummor, och Jens Andersson, keyboard. De spelade sånger från deras aktuella album ”In Full Regalia”, men tillfredsställde publiken med klassiska The Arklåtar som ”Clamour for Glamour” och ”One of Us is Gonna Die Young”. Musiken och bandet självt, var klart inspirerad av ”Glamrock”-stilen från 70-talet och påminde mycket om David Bowie och även Queen. Ola Salo gav publiken vad de ville och till och med lite mer, han är en utomordentlig frontman med en röst och en energi som verkar helt orubblig.

Anna Engström

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons