Annons
Nyheter

Sven-Ingvars spelar på slottet

Nyheter • Publicerad 12 januari 2006

Nu är sommarens turnéplan för Sven-Ingvars spikad. Efter premiär i Arvika Folkets Park den 8 juli kommer Sveriges mest kända värmlänningar att göra sin ösiga sommarshow på ytterligare 17 scener runt om i landet. Borgholms slott gästas den 3 augusti.

– Sven-Ingvars är aktuella på flera sätt i år. Samtidigt som de gör sin sista folkparksturné har de släppt en ny cd och firar 50-årsjubileum, säger Leif Bergsten, vd på Folkparkernas Programbolag.

Annons

Det var i folkparkerna allt började för 50 år sedan. I Segmons Folkets Hus hade Sven-Ingvars sin första spelning år 1956, och sedan dess har de bland annat släppt 47 singlar, 22 LP-skivor och 12 CD-skivor. De har gjort krogshow, otaliga turnéer och blivit kultförklarade efter en succéspelning på Hultsfredsfestivalen. Nu avslutar de sin karriär med en klassisk folkparksturné. Turnén genomförs i samarbete mellan Folkets Hus och Parker och Riksteatern.

– Det är häftigt att både folkparkerna och Sven-Ingvars fortfarande är still going strong, så här 50 år efter bandets debut på en folkparksscen. Och Sven-Ingvars publik spänner över alla åldrar, precis som folkparkernas, säger Leif Bergsten.

Sven-Ingvars sista folkparksturné kommer att bjuda både på gammalt och nyskrivet material. Det blir kända låtar som ”Fröken Fräken”, ”Ett litet rött paket” och ”Säg inte nej”, allt framfört med fullt ös från ett av Sveriges mest rutinerade rockband.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons