Annons
Nyheter

Stort intresse för ny bokcirkel

Nyheter • Publicerad 20 januari 2008

BORGHOLM

– Det har gått väldigt bra, säger barn- och skolbibliotekarie Hannah Krahner, som ser fram emot den bokcirkel för högstadie- och gymnasieelever, vilken startar den 30 januari på Borgholms bibliotek.

Annons

Hon förväntade sig att kanske bara några få elever skulle vara intresserade av att träffas fem gånger under våren och prata böcker. Men redan innan hon hunnit marknadsföra bokcirkeln i alla klasser på Slottsskolan har tio elever anmält sig.

– Så kanske får vi starta två grupper, säger Hannah.

FÅR EN BOK I PRESENT

Vid den första träffen ska Hannah presentera några böcker som eleverna ska få välja att läsa.

– Men de får gärna komma med egna förslag också, säger hon.

En månad senare ska bokcirkeln träffas igen och då diskutera hur de uppfattat boken/böckerna. Deltagarna kan också se fram emot att få en bok i present från biblioteket efter avslutad bokcirkel.

INGET SKOLBIBLIOTEK

Hannah Krahner har som barn- och skolbibliotekarie sedan 1 mars förra året och hennes arbetsuppgifter omspänner allt från böcker för de allra minsta till niondeklassarnas läsupplevelser.

– På Slottsskolan har man inget eget bibliotek utan använder huvudbiblioteket. Vi vill gärna få hit dem även på deras fritid, säger Hannah som en förklaring till bokcirkeln.

För den som vill anmäla sig till bokcirkeln är sista anmälningsdag den 23 januari.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons