Annons
Nyheter

Stipendium till glaskonstnären Kjell Engman

Nyheter • Publicerad 10 november 2006

FOLKESLUNDA

Glaskonstnären och formgivaren Kjell Engman från Folkeslunda är en av regionförbundets kulturstipendiater 2006.

Annons

Regionförbundet delar årligen ut kulturstipendier till inom länet verksamma personer, grupper eller organisationer. Ett av de så kallade belöningsstipendierna, vilka delas ut som uppskattning för värdefulla insatser, som har eller har haft betydelse för länets kulturliv, går i år till färjestadsbon Kjell Engman, verksam vid Kosta Boda.

PERSONLIGT FORMSPRÅK

Enligt motiveringen har Kjell Engman ”ett formspråk som präglas av fantasi och personlighet, där raffinerande mönsterkombinationer, ljus och färg är viktiga inslag”. För detta belönas han med 15 000 kronor.

25 ansökningar och förslag inkom till regionförbundet. Sammanlagt delades sex stipendier ut, fyra belöningsstipendier och två arbetsstipendier, de senare som stöd för att kunna genomföra värdefulla insatser för länets kulturliv eller som stöd till utbildning och forskning.

Övriga belöningsstipendiater var Cissi Ericsson och Britt-Marie Ljunggren, Torsås (vilka fick dela på ett stipendium), Tord Hjukström, Gamleby samt Laura Trenter, Loftahammar.

De två arbetsstipendierna, om vardera 25 000 kronor, gick till Pernilla Frid, Kalmar, och Lina Lundh, Nybro.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons