Annons
Nyheter

Slottet mot ny vår

Nyheter • Publicerad 14 april 2009

Läget?

– Jättebra, det känns riktigt bra. Framförallt på konsertsidan.

Annons

Verksamhetschefen på slottet tror på sommaren.

De sista åren har varit magra, rent av eländiga. Endast tre-fyra konserter, föga lockande namn och med publiksiffror därefter. Sommaren 2009 kan bli trendbrottet.

– Jag hoppas att det här blir vändningen på både konsertsidan och antalet besökare. Att vi kan närma oss de 100 000 besökare jag och Maria (Johanson, administrativ slottschef) haft som mål sen vi började här på slottet för några år sedan, säger verksamhetschefen Jan-Åke Johansson.

Anledningen till optimismen stavas åtta arrangemang under rubriken ”konserter”.

– Allt från opera till revy. Sommarens program känns jättebra, där jag tror att Takida blir den mest besökta. Extra roligt är att Takida vänder sig till den unga publiken och det är det slottet behöver.

– Revyn blir också bra. Och operan kan långsiktigt bli jättebra, den är på rätt spår nu.

En snabbgenomgång: den 9 juli står Benny Andersson orkester på slottets scen (mer om scenen längre ner i texten) , den 13 juli är det dags för operakonsert, Tomas Ledin kör ”Just Nu” den 15 juli, Status Quo rockar slottet den 17 juli, Takida lockar de unga den 25 juli, dansgala med ännu ej spikade dragplåster den 28 juli, slottets nestor Ulf Lundell kommer på besök den 5 augusti och final den 11 augusti i och med Sommarrevy med Jojje och Augustina.

– Att slottet äger en egen scen, och inte hyr som det fungerade förr, har förenklat och gjort slottet mer attraktivt för de som arrangerar. Samtidigt finns det fler arrangörer än tidigare, vi har gått från en (1) lokal arrangör till flera andra och det är bra, vi måste ha en bred verksamhet.

Konsertprogrammet är fortfarande öppet, fler kan tillkomma.

– Det finns inga mer kontakter i dagsläget, men det går att trycka in någon till konsert, säger Jan-Åke Johansson, påtagligt nöjd med det som komma skall.

Annons

– Ett jättebra program, brett och utspritt över en månad. Slottet förlänger turistsäsongen!

Andra programpunkter under sommaren/året är bland annat Veterandagen

(bil-traktor-mc) den 30 maj, Fårets Dag i och slottsverkstaden med ridskola.

Slottet öppnade årets säsong den 1 april och är i gång i skrivande stund.

– Påsken ligger rätt i år och och vi hoppas på en hel del besökare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons