Annons
Nyheter

Skoldag i vänskapens tecken

Nyheter • Publicerad 29 maj 2008

BORGHOLM

Härom dagen anordnade Viktoriaskolan Vänskapsdag. Elever från förskolan upp till årskurs 6 hade aktiviteter på alvaret framför Borgholms slott.

Annons

Det var en perfekt dag för utomhusaktiviteter. Strålande sol från klarblå himmel med svalkande vindar. Eleverna var indelade i grupper med cirka tio barn blandade från alla årskurser. Varje grupp hade en gruppledare, som höll ordning på vilka stationer som avverkats. Lärarna ansvarade för 19 olika stationer, där eleverna fick olika uppgifter att lösa.

En station kallades för kroppsskulptur. Eleverna fick ett kort med text. På kortet stod exempelvis ”näsa mot axel” eller ”hand mot ben”. Kortet skulle sedan vara emellan de aktuella kroppsdelarna och en kroppsskulptur bildades.

PUSSELSTATION

Lärarna Lisbeth Bolin och Annika Bergman ansvarade för en klurig station. Här skulle eleverna pussla figurer av träplattor i olika former. Det var lite besvärligt men med gemensamma tankekrafter klarade eleverna det bra. Det gällde att samarbeta.

– Vi har klarat kaninen, måste vi göra en till? hördes en röst lite uppgivet.

Kanske var hon hungrig, som alla de övriga, för frisk luft stärker aptiten. Det vankades korv med bröd och alla Viktoriaskolans elever och lärare kunde sitta i gröngräset och stilla hungern.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons