Annons
Nyheter

Se Victoriadags-firandet i bild

Nyheter • Publicerad 17 juli 2008

BORGHOLM

Victoriadagen är mer än en dag. Numera kretsar en hel veckas aktiviteter kring kronprinsessans födelsedagsfirande: Det är Victoriatennis, Victoriamässa och det är Victorialoppet. Men ändå är det firandet på Solliden och idrottsplatsen den 14 juli som står i fokus.

Annons

Under eftermiddagen rör sig allt fler ner mot idrottsplatsen, för att komma tidigt in och få bra platser och kanske en autograf från de medverkande artisterna. Det är inte bara den vanliga publiken som är tidig.

Redan vid halvsextiden började sponsorer och kändisar att inta sina platser på idrottsplatsen. Det är VIP-platser eftersom de står nära scen. Men någon lyx handlar det inte om. Nej, här gäller bruna träbänkar vare sig man är företags-vd eller ej.

MÅNGA KÄNDA ANSIKTEN

Det fanns en hel del kända ansikten i publiken. Som fotografen Mattias Klum, förre skidkungen Per Elofsson och predikanten Runar Sögaard. Men också lokala politiker, Ölands turistchef Gustaf Öholm och landshövding Sven Lindgren.

De, och alla andra, fick uppleva en och en halvtimmes underhållning från scen med båda svensk artistelit och engelska stjärnskottet Leona Lewis.

KENTH JÖNSSON

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons