Annons
Nyheter

Säg, jobbar fröken på ackord?

Nyheter • Publicerad 11 mars 2008

MÖRBYLÅNGA

Musik- och låtskrivarkursen på Zokker i Mörbylånga får i sommar en ny fröken – den inte helt obekanta Elin Ruth Sigvardsson!

Annons

Elin Sigvardsson har lagt till mellannamnet Ruth lagom till lanseringen av sitt tredje album ”A Fiction”. Den mönsteråsbördiga sångerskan slog igenom med dunder och brak med sitt första album vilket producerades av Lars Winnerbäck. Hon nominerades för två Grammis och lika många Rockbjörnar. Det uppföljande albumet gick upp som etta på albumlistan. Onekligen är det en fin förstärkning för lärarkåren på Rokk och Texxtlägret i Mörbylånga 23-28 juni.

”KUL JOBB”

– Ja, och hon är ju kalmarlänsbarn, förklarar Katarina Malmberg vid Länsmusiken som arrangerar lägret.

– Nu känner hon sig mogen för att så att säga betala igen, utvecklar Katarina.

Tidigare år har bland andra Idde Schultz varit kursledare på Mörbylångalägret.

– De flesta artister tycker det är kul att göra någonting sådant här, att jobba med unga människor, säger Katarina Malmberg.

INSPELNING

Ett tjugotal ungdomar får plats på musik- och låtskrivarkursen vid Zokker. Deltagarna ska lära sig skriva sin egen text och musik, samt också analysera andra musikers skapelser. Veckan avslutas sedan med en konsert.

26-29 juni blir det en inspelnings- och musikproduktionskurs, också det på Zokker i Mörbylånga. Lärare i den kursen är Nils-Petter Ankarblom och Anders Hallbäck som även kommer att jobba tillsammans med Elin Ruth Sigvardsson under den första kursveckan för låtskrivare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons