Annons
Nyheter

Redo för revypremiär

Nyheter • Publicerad 9 januari 2009

Alla vill ha sex.

– Denna sjätte säsong är det vassaste vi gjort. Alla längtar, jag har folk från Finland som bokat, säger Ulf Olsson inför dagens premiär på Guntorps ”Mer än en revy”.

Annons

Shanes-ikonen Lennart Grahn tar en cigg, kollar manuset och funderar på att stryka något kär gammal vits, sneglar på Ölandbladets utsände och säger:

– Det är alltid nervöst, men inte om tekniken ska klaffa eller så, utan mer detta i att möta en ny publik, man vill ju att det ska bli bra.

Guntorps Herrgård laddar för lrödagskvällens premiär. Programmet för ”Mer än en revy” utlovar rock´n roll, show, överraskningar och dans. Herrgården andas fest och förväntningar.

– Succén beror i grund och botten på att det är en helkväll, en väldigt generös sådan där alla ställer upp och kör från det folk kommer hit till de går hem. Publiken går hit för att de vill och de vet vad de får, säger Lennart Grahn, som denna säsong tagit över showtaktpinnen från radio- och nöjesprofilen Lennart Palm.

– Tillsammans skapar vi detta. Som någon dam sade: ”Folk blir unga på nytt”, inflikar Guntorps medelpunkt Ulf Olsson.

Det Lennart Grahn & Rekyl, The Rockets och inbjudna gästartiser bjuder på är en nostalgitripp modell större.

– Glada låtar från förr, inga onödiga låtar som jag brukar säga, samt sketcher och revynummer...lite eget material, lite inlånat, nummer som jag vet funkar. Främst är det mycket spelglädje, spelglädje som smittar, intygar 60-talsidolen Lennart Grahn.

Gästartistlistan är smått imponerande. På premiärkvällen finns Guntorps-trogne

Peter Jezewski på scenen och The Spotnicks, Pugh Rogefeldt, Gösta Linderholm, Mikael Rickfors och Kikki Danielsson står på tur fram till finalen den 14 februari.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons